Výtopna v Jedlové - kolejiště Radislava Wimmera

18.7.2006 12:00 Radislav Wimmer

Výtopna v Jedlové - kolejiště Radislava Wimmera

Další úpravou na mém kolejišti bylo zrušení dvoumístného depa v Jedlové a nahrazení jednomístnou malou výtopnou. Samotná výtopna je od Malé železnice a její sestavování a předělání k obrazu mému mi snad trvalo jako slepení všech domečků od Auhagenu... Vodárenskou věž jsem si koupil při modelářském setkání ve Všestarech a jedná se o papírovou stavebnici od našich polských kolegů.

Protože ale neodpovídala svojí výškou našim vodárnám, tak jsem opět přistoupil k DoDo – dodělání doma. Samotné stěny věže jsem zhotovil z plastových výstražných tabulek a polepil jsem je cihlovým zdivem. Ochoz věže je původní stavebnice a střechu jsem dotvořil výlisky opět od Malé železnice.

Do výtopny jsem osadil  i led osvětlení a nechybí lampa ani zvenku, vedle vrat.  Poté jsem celou výtopnu patinoval a následně osadilo na určené místo.

 

Kolej, která vede do výtopny jsem přerušil na dvou místech(na panelu jsem osadil dva páčkové vypínače) aby mohla stát jedna mašina ve výtopně a druhá na zauhlování. Také jsem u zauhlování vyrobil popelovou jámu a pěknou hromádku popela.

 

Protože se mi jednomístným stáním uvolnila jedna kolej, hned jsem ji pronajal dřevařským závodům pro jejich nakládku. Teď už mi jenom zbývá dodělat dva rozpojovače upravit interiér výtopny (ponky, skříně apod.) a osadit prostor lidičkami.

Galéria

Súvisiace odkazy