Najoblúbenejšia gorilka ostane v pôvodnom

30.3.2007 6:16 Juraj Streber

Najoblúbenejšia gorilka ostane v pôvodnom

Ešte 17 dní ostáva pracovníkom depa Bratislava Východné, aby ukončili opravu prototypovej gorilky 350.001, ktorá sa namiesto ŽOS Vrútky výnimočne uskutočnila práve v bratislavskom novom depe.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Či už to bolo jej viacsystémovým primátom, ktorý medzi našimi lokomotívami ešte stále drží alebo jej viac ako sympatickým výzorom, v ktorom sa veľakrát líšila od svojich kolegýň goríl, dlhé roky lámala srdcia železničných fanúšikov a už onedlho nastane deň, keď sa tak stane opäť.
 
 
A práve s počtom zostávajúcich dní a jej terajším výzorom je viac ako definitívne jasné, že unikne farebnému šialenstvu nazývanému „blonski“, ktoré zachvátilo naše železnice niečo pred viac ako rokom, keď vyrolovala zo ŽOS Vrútky jej sestra 350.011 v novom červeno-bielo-šedom unifikovanom nátere ZSSK.
 
 
Večerné modlitby mnohých železničných fanúšikov a hlavne železničných fotografov doma na Slovensku ale i v susedných Čechách ostanú tak vyslyšané. Prvá z goríl sa bude aj naďalej preháňať po našich končinách v pôvodnom červeno-bielo-červenom nátere, nazývanom aj „veletržný“ (výstavný).
 
 
Keďže sa hovorí, že krása dámy spočíva predovšetkým v jej vnútri, tak sa naša milá ešte stále podrobuje kompletnej renovácii čriev.
 
 
No a aby sme sa do nej opäť zaľúbili, musí nás niečím zaujať aj zvonka, a tak sa môžeme tešiť na kompletne zrekonštruovanú strechu i podvozky.
 
                                              
                                              
Zatiaľ čo ostatné gorilky prežili strastiplnú zimu vonku čo sa nepochybne odrazilo na ich výzore, 350.001 mala to šťastie, aby ju prežila v teple depa, a vyrolovala nám do krásnych slnečných jarných dní tak ako sme sa s ňou rozlúčili.
 
 
Čaká ju ešte dlhá a strastiplná cesta kým sa tak stane. Po dokončení čaká na ňu ešte náročný program skúšobných jázd. Tak jej všetci držme palce, nech ho úspešne absolvuje a prinesie opäť slnko do našich dní...
 
Autori: demo (Peter Trenčan), TTV (Vladimír Hrnčiar) a Štefan Ďurčo