Vlak IC 405 „Tatran“ sa stretol na železničnom priecestí s motorovým vozidlom.

30.4.2007 22:34 Djexpres

Vlak IC 405 „Tatran“ sa stretol na železničnom priecestí s motorovým vozidlom.

Dnes presne napoludnie došlo ku kolízii vlaku InterCity 405 Tatran z Viedne do Košíc s cestným motorovým vozidlom na chránenom železničnom priecestí v zast. Kostolná-Zariečie, ktorá sa nachádza v medzistaničnom úseku Melčice – Zlatovce. Vlak bol v tom čase vedený bratislavskou „Gorilou“ 350.016, prezývanou tiež „Deniska“. Trať bola ihneď uzavretá a neprejazdná pre akúkoľvek dopravu, vrátane železničného priecestia.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Je desať hodín ráno a na čelo vlaku InterCity 405, ktorý práve dorazil z Viedne do Bratislavy hlavnej stanice, nastupuje „Gorila“ s označením 350.016. Vlak odchádza včas.
 
IC 405 prechádza zastávkou Bratislava Vinohrady, fotografia zachytená 15.4.2007, Foto: Montoya
 
 
Vlak si kvôli výstavbe koridoru pripočítal minimálne meškanie a cez žst. Melčice prechádza s 15 minútovým meškaním. Vlak sa blíži k chránenému železničnému priecestiu ktoré sa nachádza v kilometri 117.3, kde je vybudovaná aj zastávka Kostolná-Zariečie. Cez železničné priecestie práve prechádza poľnohospodárske vozidlo „traktor“ no zrazu začnú padať závory. Závora bližšia k 2. traťovej koľaji spadla tesne pred kabínu traktora. Vlak brzdí, no nehode sa už nedá v tej chvíli zabrániť. Gorila narazila do vlečného vozidla pripriahnutého k traktoru, spriahlo sa utrhlo a vozidlo odhodilo o niekoľko metrov ďalej. Veľké šťastie je, že na zastávke v tej chvíli nestál žiadny cestujúci aj napriek tomu, že o chvíľu mal príchod osobný vlak do Bratislavy.
 
Trať bola následne úplne uzavretá a vlaky si pripočítavali meškania. Rýchlik 604 Dargov spolu s osobným vlakom 3076 zostali stáť na niekoľko desiatok minút v žst. Trenčín.
 
 
Vlak IC 405 „Tatran“ bol stiahnutý rušňom 363.094 ŽS Cargo do stanice Melčice, odkiaľ niektorí cestujúci pokračovali autobusom.
 
 
Je hrôzostrašné si predstaviť, že na zastávke čakáte na vlak, ktorý má prísť o pár minút, ale už sa ho nemusíte dočkať.
 
 
Po krátkom čase prichádzajú trolejári s MVTV 02-27 /Trenčianska Teplá/ a zabezpečujú, aby bolo umožnené odpratanie havarovaného vozidla bez ohrozenia zásahom elektrického prúdu.
 
 
 
Hlavným hrdinom sa stal „zelený traktor“, ktorého vodič zavinil kolíziu. Na traktore nevznikli žiadne škody, okrem vlečného vozidla. Tá sa odhaduje na cca 500 tisíc SK.
 
 
 
Vodič prehliadol výstražný signál železničného priecestia a vošiel na železničné priecestie. Podľa jeho slov, kvôli slnku vraj na výstražné znamenie dobre nevidel, no tu sa pozabúda na predpis o cestnej premávke, ktorý hovorí o tom, že pokiaľ na výstražnom zariadení nebliká biele svetlo, musí sa vodič vozidla rozhliadnuť, či sa neblíži k priecestiu vlak a  keď je presvedčený o tom, že môže bezpečnej prejsť, môže vojsť na priecestie s tým, že jeho maximálna rýchlosť môže byť 30km/h. Priecestie sa nachádza na dlhej, prehľadnej rovine, takže nie je pochýb o tom, že by vlak nevidel.
 
Od vlaku 405 odstupuje, jazdy neschopná „Gorila“, ktorú prestavuje manipulačný vlak na 8. koľaj stanice, kde zostáva odstavená. Na vlak nastupuje rušeň 362.003, ktorý prišiel ako Rv a vlak odchádza s meškaním 192 minút. R 607 bol zmeškaný o 65 minút a R 604 bol kvôli nehode spolu aj s Os 3076 zmeškaný o 110-115 minút. Na fotografii 362.008, na čele R 604 už za stanicou Melčice.
 
 
   Odhadnutá škoda na rušni 350.016-2 je približne 700 tisíc SK. Rušeň sa bude musieť zrejme podrobiť oprave v ŽOS Vrútky, kam by mal byť v nasledujúcich dňoch prevezený.
  
 
 
 
 
Zatiaľ viditeľné závady na rušni 350.016 sú: zdeformovaná karoséria, konkrétne druhé stanovište rušňovodiča, madlá, stupačky, poškodené snímače LVZ, vykrivené pluhy ako aj taniere nárazníkov, rozbité obe čelné sklá, pozičné svetlo, poškodený pult stanovišťa – elektronika a nie je vylúčené poškodenie podvozku.
 
 
 
 
 
 
 
Zapadá slnko a 350.016 nám dnes bude namiesto domovského depa Bratislava hl., nocovať v nenápadnej stanici Melčice na ôsmej koľaji. Pohľad n prvé stanovište.
 
 

Súvisiace trate

Súvisiace odkazy