Czech Raildays 2007 – Ostrava

22.6.2007 9:30 Radoslav Macháček

Czech Raildays 2007 – Ostrava

Tak ako každý rok, tak aj tento som si nenechal ujsť „Mezinárodní veletrh drážní techniky, výrobků a služeb pro potřeby železniční a městské kolejové dopravy – CZECH RAILDAYS“. Aj teraz sa organizátori nenechli zahanbiť a verejnú ako aj laickú verejnosť prekvapili rôznimi vystavovateľnými exponátmi...

 

 

 

 

Zameranie veltrhu:
  • prezentace železničních kolejových vozidel a jejich příslušenství,
  • prezentace kolejových vozidel pro městskou dopravu a jejich příslušenství,
  • prezentace prostředků pro stavbu, provoz a údržbu železniční a tramvajové dopravní cesty,
  • prezentace prostředků a zařízení pro provoz a údržbu kolejových vozidel,
  • nabídky a možnosti kombinované doprava,
  • prezentace informačních technologií,
  • nabídky služeb pro drážní dopravu,
  • firemní prezentace,
  • odborné semináře.
Exponáty, ktoré vedeli priťahovať (ako magnet) verejnosť:
 
 
Czech Railways, VÚŽ, SIEMENS
 
Dne 6. 12. 2006 proběhly na ŽZO TBZ prvních nových rychlíkových vozů před předáním ČD. Jednalo se o pět vozů řady WLABmz, sedm Bmz a deset Ampz. Zkoušky musely proběhnout při rychlosti 200 km/h, kterou nedosahuje žádná z lokomotiv ČD (stroj 124.601 VUZ má omezení na 160 km/h), a proto firma Siemens využila skutečnosti, že v témže období potřebovala provést další měření EMC s lokomotivou typu ES64U4. Pro oba účely byl proto dne 5. 12. dopraven na okruh stroj 1216 050, jenž je výrobcem využíván ke zkušebním jízdám ale i pro ověřování funkce nových komponentů, zařízení pro 1,5 kV ss apod.
 
 
 
Pars nova, a. s.
 
Mezi největší vystavovatele veletrhu patří každoročně společnost Pars nova, která je jednou z nejvýznamnějších firem působících v oblasti modernizací, oprav a výroby kolejových vozidel, konstrukčních celků a náhradních dílů v ČR. Představena zde bude regionální zčásti nízkopodlažní motorová jednotka řady 814 „RegioNova“, která zamíří na sever Moravy vůbec poprvé. Chybět nebude také příspěvek na semináři, věnovaný právě probíhající rekonstrukci a vzniku řídícího vozu řady 954 pro České dráhy.
 
Saft Ferak, a. s.
 
Saft Ferak výrobce průmyslových niklkadmiových baterií Ferak, nabídne také letos širokou škálu svých výrobků, která začíná nízkokapacitními bateriemi pro svítilny a končí vysokokapacitními bateriemi pro průmyslové účely. Ty lze nalézt v tuzemských i zahraničních kolejových vozidlech, dále ve vozidlech MHD, ale také v zabezpečovacích systémech v podobě záložních zdrojů. K vidění tak budou tři typy nikl-kadmiových baterií a akumulátorů: pro krátký režim vybíjení (tzv. startovací), střední a dlouhý režim vybíjení.
 
ČKD Vagonka, a.s.
 
Nová podoba čela kabiny strojvedoucího jednotky 471.031 je v poslední době druhou nepřehlédnutelnou úpravou vnějšího designu této řady po změně nátěru od 471.022 a zavedení obchodního názvu CityElefant pokřtěním téže soupravy dne 29. 6. 2006 při slavnostním otevření modernizované stanice Ostrava-Svinov. Skořepina z kompozitních materiálů sendvičové konstrukce se zabudovanou tepelnou izolací doznala oproti původnímu tvaru několika změn, a to především celkovým zakulacením (jak ve vodorovné, tak svislé rovině) a zvětšením čelního skla. Dále byly změněny polohy reflektoru a spodních světel, madel, tvar skleněného krytu reflektoru i laminátového krytu houkaček. Pluh byl nově upraven do mírně šípového tvaru.
 
Ostravské opravny a strojírny, spol. s r.o.
 
Největší opravny železničních nákladních vozů v České Republice.Podnik je všestranně vybaven moderním technologickým zařízením obsluhovaným kvalifikovaným personálem. Veškeré práce jsou prováděny v souladu s předpisy ČD, vyhláškami UIC, ČSN a EN.
 
... a ďalšie zaujímavé exponáty (viď. Foto).
 
 
 
ODKAZY:
A čo dodať na záver – len sa tešiť na budúci ročník výstavy, kde budeme môcť uvidieť ďalšie nové výrobky firiem, ktoré modernizujú železničnú doprava a udávajú tempo ku kultúrnejšiemu cestovaniu či vo svete alebo u nás.

Galéria

Súvisiace odkazy