Rendez 2007: ještě, než zapomeneme...

18.7.2007 23:03 Milan Vojtek

Rendez 2007: ještě, než zapomeneme...

Od setkání historických vozidel v Bratislavě už uplynul nějaký ten pátek a protože jsem slíbil, že se k akci vrátím, zalovil jsem v archivu, abych akci trochu připomněl. O setkání bylo již nemálo napsáno a vyfoceno, takže se oprostím od opakování notoricky známých věcí a připomenu, že rendez je pro mnohé především příležitostí setkat se s přáteli a poznat další, se kterými se setkáváme jen prostřednictvím písmenek na webu VLAKY.NET.

Samozřejmě je rendez akcí, zaměřenou na kolejovou historii, ale upřímně, dají se na rendezu mašinky vůbec fotit? Pokud chce člověk zůstat slušný, musí se obrnit trpělivostí a vyčkávat na náhodu, kdy mu před vyhlédnutým objektem nikdo nestojí, nebo se smíří s lidmi na snímku. Ostatně v době, kdy není problém namontovat nad Rendez třeba Gerlachovský štít, není problém nežádoucí postavičky eliminovat příslušným programem. Ale to jen tak na okraj. Rendez je totiž i pro naprosté laiky, rodiny s dětmi, které se chtějí bavit a šotouši se s tím prostě musí smířit.

Tercik ochotně pózoval, ne vždy ale ke spokojenosti dalších lidí na snímku

šlechtična na rendezu

Lanžhot - Břeclav. Parní vozba míří z rendezu do Prahy 

Tedy do Bratislavy jsem se vydal s vidinou, že třeba – možná – něco zajímavého zvěčním, ale hlavně potkám lidi, se kterými se potkat chci. Takže i moje stručná reportáž s decentně obsáhlou kolekcí obrázků je o především o lidech. Ale, dost zbytečných řečí, fotky to řeknou za mě. Koho jsem potkal, těm bych rád řekl, že jsem jej rád viděl, koho jsem minul … snad příště…na jubilejním rendezu.

Galéria

Súvisiace odkazy