ČANGO - nezaspávajúci projekt

24.8.2008 8:00 Ing. Marko Engler Zdroj: Občianske združenie ČANGO

ČANGO - nezaspávajúci projekt

Pred necelým rokom (22.9.2007) sa v Piešťanoch uskutočnila zaujímavá akcia na záchranu trate Piešťany – Vrbové. Trate, ktorá dnes čaká na svoju likvidáciu. Je to škoda, že človek niečo vytvorí, a keď už z toho nemá osoh, snaží sa toho zbaviť. Podobne aj táto trať prišla najskôr o osobnú dopravu, neskôr aj o nákladnú a v posledných rokoch už prežívala iba vďaka rekonštrukčným prácam na hlavnej trati.

 

 

„To však nemusí byť koniec!“ – povedalo si niekoľko ľudí z okolia. A začalo konať. Vzniklo tak Občianske združenie ČANGO.

Nejdem tu písať o snoch, že niekto investuje na opravu takmer osem kilometrovej trate niekoľko miliárd korún len preto, aby sa po nej denne prehnal trikrát motoráčik s náhodnými turistami alebo zaviedla integrovaná doprava – pohodlie áut takéto plány zmarilo. Ale existuje tu šanca zachovať trať pre turistické účely na jazdu šliapacími drezinami. Či celej alebo iba jej časti, ešte nie je jasné. Dôležité však je, že sa o tom diskutuje v čase, keď železnica ešte fyzicky existuje, teda pred jej likvidáciou. Nie až po nej.

Občianske združenie ČANGO preto pripravuje schôdzu, na ktorej by sa mali prediskutovať možné alternatívy záchrany železnice Piešťany – Rakovice – Krakovany – Vrbové, nadviazať kontakty prípadných záchrancov a zvoliť ďalšie smerovanie OZ ČANGO.

Verejná schôdza na tému Využitie koľajovej dráhy Piešťany – Rakovice – Krakovany – Vrbové  sa uskutoční dňa
4. septembra 2008 o 16.30 hod. v sále Mestského kultúrneho strediska v Piešťanoch, ktoré sa nachádza na ul. Alexandra Dubčeka 27.

Srdečne pozýva za Občianske združenie ČANGO, Piešťany, Nová ul. 9, 921 01 Piešťany, jeho predseda Vladimír Vacula. 


Nahliadnutím do pripojenej miniatúrnej galérie fotografií si môžte pripomenúť niekoľko momentov z minuloročnej akcie Občianskeho združenia ČANGO. Pri rovnakej príležitosti vznikla aj titulná snímka s názvom "Takto by mala vypadať budúcnosť trate Piešťany - Vrbové?".

Galéria

Súvisiace trate

Súvisiace odkazy