Jeďte s námi na parní modelářskou show do Karlsruhe!

25.12.2010 20:00 -zz-

Jeďte s námi na parní modelářskou show do Karlsruhe!

Královéhradečtí přátelé parních mašinek pořádají dne 15.1.2011 jednodenní zájezd na evropské setkání modelářů, kteří se zabývají výrobou všemožných parních strojů pojízdných i stabilních, v Karlsruhe, spojený s návštěvou Technického muzea Speyer.

 

 

 

 

Akci organizuje pan Daniel Sturz, a to nikoliv poprvé. Porvé se však rozhodl o ní informovat také prostřednictvím našich stránek, které už dříve zajímavé činnosti královéhradeckých paromilů a železničních modelářů zahradních velikostí věnovaly svou pozornost (viz odkazy na konci).

Návštěva Echtdampf - Hallentreffen Karlsruhe poskytuje jedinečnou šanci vidět stovky modelů parních strojů v měřítkách až 1 : 3 i stovky parních modelů lokomotiv na rozchodu 5" a 7 ¼", přesvědčit se o tom, co dokáží zručné ruce parních modelářů vyrobit.

Odjezd je plánován v zatím neupřesněnou brzkou ranní hodinu z královéhradeckého terminálu hromadné dopravy, přistoupit bude možno v Praze na Černém Mostě a v Plzni, popř. podle domluvy i jinde na trase.

Pro ty, kdož nehodlají na výstavě parních mašinek strávit celý den, je plánována odpolední návštěva Technik Museum Speyer s jeho zajímavými expozicemi, které jsou zaměřeny z větší části na dopravu pozemní, leteckou i kosmickou. Železniční pochopitelně nevyjímaje.

O ceně a způsobu placení se dovíte z pozvánky organizátora, který přijímá přihlášky a odpovídá na dotazy prostřednictvím kontaktů, jež jsou v ní uvedeny. Z nich zde uvádíme jen ten nejsnadnější, pomocí elektronické pošty: daniel.szturc@email.cz.

Súvisiace odkazy