Vlakom na púť do Topoľčianok aj v roku 2013

13.7.2013 12:00 Bc. Jozef Gulík Zdroj: ZSSK

Vlakom na púť do Topoľčianok aj v roku 2013

Podobne ako v predchádzajúcich dvoch rokoch, aj v tom súčasnom ponúkne ZSSK možnosť dopraviť sa vlakom na tradičnú júlovú púť do Topoľčianok, ktorá prebieha tento víkend. Vlak pôjde zajtra, 14. júla 2013, po trase Šurany - Vráble - Zlaté Moravce - Topoľčianky a späť (do Nových Zámkov).

 

 

O mimoriadnych pútnickych vlakoch nás informuje ZSSK na svojej internetovej stránke. Bohužiaľ, minulosťou je jazda druhého pútnickeho vlaku z Nových Zámkov po trase cez Levice a Kozárovce. Na cestu k Panne Márii Škapuliarskej tak zostáva jedine spoj cez Vráble, ktorý je ale tiež zaujímavým spestrením a ponúka po roku možnosť zviesť sa vlakom ZSSK až do Topoľčianok, a za bežnú tarifu ZSSK.

Už tradične pôjde súprava so zvýšenou kapacitou na rannom pravidelnom vlaku 5805 do Zlatých Moraviec, ktorý bude odtiaľ mimoriadne pokračovať do Topoľčianok s príchodom o 9:02 h. Späť z Topoľčianok sa bude mimoriadny vlak vracať o 13:29 h, a podobne ako pri ceste tam, len v obrátenom poradí, sa z neho v Zlatých Moravciach stane pravidelný osobný vlak 5804. Cestovný poriadok týchto spojov, ktoré budú premávať v nedeľu 14. 7. 2013 je k dispozícii tu.

 

Pútnické vlaky v Topoľčiankach pred rokom, v júli 2012, pred odchodom na svoje trasy (v pozadí súprava smer Vráble, v popredí súprava smer Kozárovce). (snímka autor)

Súvisiace trate

Súvisiace odkazy