Manipulák ve Skovicích

3.1.2014 8:00 Helmut Böhme

Manipulák ve Skovicích

I když prognóza počasí zrovna prorokovala déšť , nechtěl jsem během své dovolené sedět doma a 21.11.2013 jsem vyrazil ze svého bydliště prvním S-Bahnem v 4:31 hod. do Schöny a odtud na jízdním kole pokračoval do Dolního Žlebu. Tentokrát jsem nechtěl zase znervóznit tamní výpravčí, a proto jsem si koupil jízdní doklady už předem v e-shopu ČD.

 

 

 

 

Z Děčína jsem pokračoval rychlíkem do Ústí nad Labem hlavního nádraží, odkud jsem se přesunul na nádraží Ústí nad Labem-Střekov, kde jsem si vyfotil dva přítomné vlaky, nastoupil do třetího a v syslovi si nejen zavěsil kolo na příslušný hák, ale také připojil svůj mobil do příslušné zásuvky.


Os 6400 Lysá n.L. – Ústí nad Labem západ a Os 6462 do Děčína hl.n. na střekovském nádraží

Tím jsem se vyhnul riziku v Praze nestihnout přestup v nedlouhém intervalu 9:08 - 9:16 a kromě toho na trati 072 nikdo neotravuje s povinnou rezervací místa pro kolo. Po přestupu v Kolíně jsem se objevil v Čáslavi.


Os 15913 před odjezd z Čáslavi v 9:14 hod.

Z Čáslavi jsem vyrazil výše zachyceným vláčkem směr Třemošnice do stanice Skovice, kde jsem hodlal zdokumentovat vlak zmíněný už v titulku této malé reportáže. Po vystoupení z motoráku mne mj. zaujal polstrovaný pařez v roli nezcizitelného sedadla (je patrný na následujícím snímku vedle mého bicyklu).


Os 15913 před odjezdem ze Skovic do Třemošnice

Už z motoráčku jsem si všiml, že manipulák čeká na odjezd osobáku. Pokud to byl 94262, tak jel ale dost předčasně, anebo snad to byl 85970? Na svou expedici jsem se totiž vydal teoreticky vybaven, a tak si také cosi o někdejší trati a dnešní vlečce přečetl ve Wikipedii. Ta pochopitelně píše i o trati „hlavní“.
 

Manipulační vlak z Vrdů-Bučic ve stanici Skovice
 
Na internetu je navíc k dispozici zajímavá vzpomínka jistého výpravčího, který zažil skovickou idylu v polovině padesátých let minulého století a docela stojí za přečtení. Ani dnes sice není provoz ve stanici nějak závratný, ale ten manipulák si po ní přece jen zajezdí:
 

„Kocour“ musí soupravu vytáhnout směrem na Žleby, ...
 

... pak ji objet, ...
 

… aby se mohla vydat na cestu do Čáslavi ...
 

... po směrově docela náročné trati
 
I když ten manipulák neodjel nijak závratnou rychlostí, pronásledovat jej na kole byl pochopitelně nesmysl. Místo toho jsem vyrazil do Vrdů a přitom předjel jednoho důchodce, který se mnou vystoupil z osobáku a ten kilometr domů šel pěšky.
 

Bývalá výpravní budova bývalé stanice Vrdy-Bučice je oplocená, ...
 
... protože se nachází v areálu stavební firmy GOLDBECK Prefabeton s.r.o. Poté jsem se vydal směrem k Čáslavi, před níž jsem si vychutnal zajímavou koexistenci tratě číslo 236 se silnicí číslo I/17.
 

Os 15916 Třemošnice - Čáslav před přejezdem na silnici I/17
 
Nejde jen o ten nechráněný přejezd, ale také o následující souběžné vedení tratě a silnice, na níž jsou řidiči varování tabulkami, nařizujícími udržení dvoumetrového bočního odstupu od kolejí.
 

Os 15916 Třemošnice - Čáslav uhání jakoby po silnici
 
Motoráček jsem dostihl na nádraží v Čáslavi, kde jeho cestující mohli přestoupit do Regionovy směrem na Kolín.
 

Momentka z Čáslavi
 
Já jsem se však vydal na stranu opačnou, do Havlíčkova Brodu a potom do Českých Budějovic, ale to je už jiná historka. K této mohu dodat už jen tolik, že další snímky najdete v mém albu a něco pohyblivých obrázků na You Tube.
 
Upravil a doplnil PhDr. Zbyněk Zlinský

Súvisiace odkazy