Drážní hasiči mají nový vyprošťovací tank

24.1.2014 20:00 Jiří Řechka

Drážní hasiči mají nový vyprošťovací tank

Dne 23.1.2014 byl slavnostně předán pražské jednotce Hasičské záchranné služby Správy železniční dopravní cesty (HZS SŽDC) vyprošťovací tank VT 72B. A protože i našim stránkám přišla pozvánka, tak vám můžeme tuto událost zprostředkovat. Došlo k ní v areálu HZS SŽDC na pražském odstavném nádraží jih (ONJ).

 

 

 

 


Slavnostního aktu se zúčastnil ministr dopravy v demisi Zdeněk Žák, generální ředitel SŽDC Ing. Jiří Kolář, Ph.D. a ředitel HZS SŽDC JUDr.Luděk Eichler. Před předáním vyjádřil ministr dopravy v demisi Zdeněk Žák mimo jiné radost, že tanky začínají sloužit k záchraně lidských životů a majetku. Zajímal se také o technické parametry tohoto vyprošťovacího tanku. Po krátkých projevech došlo také na „křest“ vozidla pomocí tradiční láhve sektu, zavěšené na jeřábu tanku. Slavnostní předání vyvrcholilo tím, že ministr dopravy absolvoval jízdu tankem v areálu odstavného nádraží.


Vyprošťovací tank VT 72B zepředu © Jiří Řechka

Tento tank byl vyroben v roce 1989. Celkem získala SŽDC v roce 2012 převodem od armády čtyři tyto tanky. Původní cena tanku byla necelých deset milionů. Oprava a technické přizpůsobení pro potřeby hasičů trvala asi půl roku. Celkem má k dnešnímu dni SŽDC osm tanků, čtyři jsou typu VT 55 a čtyři VT 72B. Do konce budou vyřazeny dva nejstarší tanky VT 55. Tanky jsou umístěny v Praze, Havlíčkově Brodě, Přerově a Milovicích. Operačním rádiem pokryjí celé území České republiky. Tanky SŽDC zasahují v průměru šestkrát ročně. Pronajmout si je můžou i civilní osoby, hodina pronájmu stojí bez DPH asi 8 tisíc Kč bez dopravy.


Vyprošťovací tank VT 72B zezadu © Jiří Řechka

Tank dokáže vyvinout přes tři kladky přítažnou sílu až 90 tun. Váží 46 500 kg. Výkon motoru je 573 kW při 2 000 ot/min. Tento výkon mu dovolí dosáhnout na silnici rychlosti až 60 km/h. v terénu 35 - 45 km/h. Dojezd činí na silnici 485 km při spotřebě 290 l na 100 km. V terénu je dojezd 235 km při spotřebě 300 až 600 l na 100 km. Spotřeba paliva na hodinu práce je 50 až 500 l. Jeřáb je plně otočný a maximální nosnost je 19 tun. Více si můžete přečíst v tiskové zprávě vidět v připojené galerii snímků, které ukazují nejen výše popsaný děj.


Vyprošťovací tank VT 72B s aktivovaným jeřábem © Jiří Řechka

Odkazy:

  1. Hasičská záchranná služba SŽDC
  2. Vyprošťovací tank VT-72B - o verzi armádní
  3. Vyprošťovací tank VT-72B - o verzi hasičské
  4. Železničáři dostali vyprošťovací tank. Za hodinu spálí 500 litrů nafty - zpráva z médií 
  5. Odstavné nádraží Praha-jih – Wikipedie

Úvodní snímek: Ministr dopravy v demisi si užívá jízdy tankem © Jiří Řechka

Galéria

Súvisiace odkazy