Výstava modulovej železnice v Trenčíne

15.2.2014 16:00 Miroslav Sekela

Výstava modulovej železnice v Trenčíne

Od včerajška je možné v trenčianskom obchodnom centre Laugarício navštíviť výstavu modulovej železnice, ktorou sa prezentuje Klub Modrý Horizont z Topoľčian. Do obchodného centra sa dá dostať linkami MHD, prípadne sa prejsť pešo od železničnej stanice Trenčianska Turná.

 

 

 

 


Koľajisko v modelovej mierke H0, dlhé viac, ako 60 metrov, je umiestnené na prízemí obchodného centra, oproti jeho hlavnému vstupu. Na jednotlivých moduloch sú verne zobrazené stanice Veľké Bielice, Veľké Uherce a Radošina, ktoré sú poprepájané traťovými modulmi. Po koľajách sa preháňajú rôznorodé modely železničných vozidiel zo zbierok členov Klubu Modrý Horizont, simulujúce reálnu prevádzku. K videniu sú aj súpravy, ktoré reálne jazdili po tratiach z Prievidze do Topoľčian a zo Zbehov do Radošiny.

 

Pre mňa osobne bol najzaujímavejším modelom nehodový vlak, s veľmi pekne urobenou patinou.

Okrem sledovania jázd modelových vláčikov sa môžete od klubistov dozvedieť rôzne zaujímavosti a perličky z tratí v okolí Topoľčian a samozrejme prebrať aj odborné záležitosti týkajúce sa železničného modelárstva.

Výstava bude prebiehať až do 23. februára. Modulové koľajisko si môžete popozerať počas celých otváracích hodín obchodného centra Laugarício

Galéria

Súvisiace trate