Čo sa do knihy nevošlo

27.11.2014 8:00 Marek L. Guspan

Čo sa do knihy nevošlo

Pri príprave knihy k desiatemu výročiu VLAKY.NET sme mali neľahkú úlohu vybrať články tak, aby obsiahli čo najviac širokú tému železnice prezentovanú na našom portáli. Nebola to ľahká úloha a ani plánovaných 496 strán knihy nám na ňu nestačilo. Museli sme 16 strán pridať... Lenže vybratého materiálu na zverejnenie bolo oveľa viac.

 

 

 

 

Prvé škrtanie nastalo už na začiatku a už vtedy to bolo namáhavé a mnohé články som vynechal s ľútosťou, i keď z rovnakej témy sme mali pripravený článok iný. A aj keď odpočítam tých zopár členov, čo sa neozvali so svojim súhlasom na uverejnenie (neodmietol nikto), ostalo nám ešte stále veľmi veľa článkov, ktoré sme chceli do knihy zaradiť. Nakoniec sme sa dostali do stavu, že sme pred finálnym vytvorením podkladu pre tlačiareň mali pripraveného viac materiálu ako sa na konečne dohodnutých a zaplatených 512 strán mohlo zmestiť.

 

Kniha na oslave narodenín v Banskej Štiavnici. (snímka Miloš Majko)

Nadšenie z knihy. (snímka Igor Molnár)

Nastalo neradostné rozhodovanie, čo z knihy vypustiť. Neprajem vám dostať sa do takej situácie! Škrtanie šlo pomaly a číslo 512 sa rodilo ťažko. Nakoniec sme sa k nemu dopracovali. Zavrhnuté články však neskončili v počítačovom koši. Uchoval som si ich a teraz vám ich predkladám, tak ako boli pripravené na uverejnenie. Je to ďalších 24 strán, ktoré boli stopercentne pripravené na zaradenie do knihy. Dúfam, že autori článkov sa za to nebudú na mňa hnevať.

Klikni na ikonu pre zobrazenie neuverejnených článkov:

 

Podpisovanie. (snímka Igor Molnár)

A nezabudnite, že sa blížia Vianoce! Predpokladám, že skalní fanúšikovia železnice už knihu doma majú, tí ostatní nech napíšu Ježiškovi, prípadne pošepkajú svojim príbuzným, čo by ich pod vianočným stromčekom potešilo. Objednávka cez náš e-shop je potom záležitosťou už iba pár klikov myšou. Na sklade máme už iba zopár desiatok kníh. Knihu si môžete tiež zakúpiť v Zákazníckych centrách ZSSK na vybraných staniciach.

Objednať knihu vo VLAKY.NET Shope

 

 

 

V zákazníckom centre ZSSK v Košiciach. (snímka Igor Molnár)