Fotonávrat k jazde M 262.004 do Topoľčianok

14.9.2015 8:00 Ján Čúzy

Fotonávrat k jazde M 262.004 do Topoľčianok

Tak ako po minulé roky, aj tento rok sa konala tradičná mimoriadna jazda motorového vlaku do Topoľčianok na otvorenie sezóny v Národnom žrebčíne. Cestujúcich z Bratislavy, Trnavy a Leopoldova priviezol motorový vozeň M 262.007 s dvoma prívesnými vozňami, cestujúci z Topoľčian mohli využiť VLAKY.NET – motorový vozeň M 262.004 „Fontána“.

 

 

 

 

 

Obe dva šesť dvojky sa stretli v Lužiankach, kam vlak z Bratislavy dorazil s 15 minútovým meškaním.  Nasledoval, pre výpravcu „ťažký“ posun, a celá súprava sa vydala na cestu po trati do Zlatých Moraviec a Topoľčianok.

V Topoľčiankach mohli cestujúci stráviť celý deň v spoločnosti koníkov, zubrov a lahodného vína.  Súprava vlaku absolvovala v priebehu dňa jazdu Topoľčianky – Zlaté Moravce – Topoľčianky pre miestnych obyvateľov.


Po odchode z Topoľčianok na spiatočnú cestu do Bratislavy a Topoľčian, sa celou súpravou opäť niesol závan vínovej arómy. Po príchode do Lužianok sa súprava vlaku opäť rozdelila, M 262.007 s prívesnými vozňami odišla cez Leopoldov a Trnavu do Bratislavy, M 262.004 pokračovala sólo do Topoľčian, kde ukončila svoju jazdu a následne bola odstavená v miestnom depe.

Galéria

Súvisiace trate