Den otevřených dveří v depu České Budějovice

27.9.2015 8:00 Jan Kubeš

Den otevřených dveří v depu České Budějovice

SOKV České Budějovice společnosti ČD Cargo uspořádalo spolu s dalšími drážními i nedrážními organizacemi 19. září tohoto roku ve svém areálu Den otevřených dveří. Návštěvníci mohli shlédnout mnoho zajímavého. Pozornost poutala elektrická jednotka RegioPanter i v prostorách rotundy vystavené lokomotivy s umožněním přístupu na stanoviště strojvedoucího.

 

 

 

 

 

Na volné ploše byla vystavena vyprošťovací technika a také autodráha se šlapacími autíčky. Od rampy skladu odjížděla v pravidelných intervalech motorová lokomotiva 709 002 v obvodu depa. Na jejímž stanovišti mohli návštěvníci, od nejmladších po nejstarší, sledovat řízení stroje strojvedoucím.

Ve školní místnosti a přilehlé jídelně se pohybovaly vlaky na modelovém kolejišti a zkušebním vlakodromu. Na něm jezdily stroje ovládané dálkově z tabletu. Na kolejišti velikosti N se proháněly parní i motorové lokomotivy, včetně motorového vozu. Školní místnosti dominoval velký model lokomotivy řady 751 v původních barvách.

Legiovlak v žst. České Budějovice
Legiovlak v žst. České Budějovice

Velký zájem byl o svezení se parním vlakem, vedeným parní lokomotivou 310.093 mezi stanici České Budějovice se zastávkou v Lokomotivním depu s pokračováním na kolejiště Teplárny České Budějovice, kde byl také Den otevřených dveří. S touto akcí byla rovněž spojena výstava Legiovlaku v prostorách stanice České Budějovice. V následující den  v neděli  20. září byla dokonce v jeho čele  parní lokomotiva 310.093, která je v péči Stocker Clubu.

Galéria

Súvisiace odkazy