Novinársky výlet ZSSK do Prahy k výročiu „Slovenskej strely“

15.8.2016 8:00 Ondrej Krajňák

Novinársky výlet ZSSK do Prahy k výročiu „Slovenskej strely“

Ako je už známe z nedávnej aktuality môjho pražského kolegu, 11. augusta tohto roku sa v hlavnom meste Českej republiky stretli vrcholní predstavitelia Českých dráh a Železničnej spoločnosti Slovensko, aby si originálnym spôsobom pripomenuli 80 rokov rýchleho vlakového spojenia Bratislavy a Prahy. ZSSK na toto podujatie pozvala zástupcov médií a ponúkla im aj sprievodný program.

 

 

 


Príslušná pozvánka prišla aj na adresu redakcie internetového magazínu VLAKY.NET. Jej riaditeľ PhDr. Zbyněk Zlinský sa ma elektronickou poštou opýtal, či by som nemal záujem zúčastniť sa. Prečítal som si pozvánku a celkom ma program zaujal. Po dohode s rodinou som teda obratom poslal Zbyňkovi moju kladnú odpoveď, že sa akcie rád zúčastním. On ma potom prihlásil (oficiálny postup zvolil preto, že šlo o vôbec prvú takúto pozvánku od ZSSK) a hneď na to som dostal správu od Mgr. Jána Filipa z komunikačného odboru ZSSK, v ktorom mi poďakoval za potvrdenie účasti. A začali sa moje prípravy na cestu.


Pozvánka (kliknutie do náhľadu otvorí celú vo formáte PDF)

Prvý problém bol, ako sa dostať z Košíc do Bratislavy skoro ráno, aby som tam bol o 5:30 hod.. Teoreticky spojenie existuje. R 800 Poľana, ktorý odchádza z Košíc o 22:20 hod. a v Bratislave je o 5:25 hod., je ideálny vlak. Ale na papieri. V cestovnom poriadku, ktorému neverím a na ktorý sa často spoliehať nedá. Preto som si radšej našiel lacné ubytovanie na Jelenej ulici v Bratislave, čo je blízko od hlavnej stanice, aby som sa skoro ráno nemusel spoliehať na nejaké vozidlá MHD. Peši je to z Jelenej ulice na stanicu päť minút. Tento variant s ubytovaním v Bratislave som zvolil aj preto, že budem lepšie vyspatý ako v lôžkovom vozni vo vlaku.


10.8.2016 - Košice: Vlak R 606 „Liptov“ © Ondrej Krajňák

Do Bratislavy som teda vycestoval z Košíc už v stredu 10.8.2016 vlakom R 606 Liptov s odchodom z Košíc o 10:08 hod. Do Bratislavy prichádza tento vlak o 16:05 hod. Tento vlak som si zvolil preto, lebo som nechcel prísť do Bratislavy celkom večer, ale chcel som niečo nafotiť pred večerom na hlavnej stanici. Po príchode do Bratislavy som si musel najprv kúpiť v stánku so suvenírmi v staničnej hale dáždnik. Z domu som svoj parazol nebral, lebo predpovede počasia mi dážď neukázali a v Bratislave pri mojom príchode lialo. Pod dáždnikom som teda vyrazil zo stanice na Jeleniu ulicu ubytovať sa a zbaviť sa batožiny.


10.8.2016 - Bratislava hl.st.: Zachmúrené nebo a 350.020-4 na čele R 613 „Ružín“
© Ondrej Krajňák

Hneď pri staničnej budove, pri vchode do administratívnej časti stanice, ma zaujala stará volga s nápisom ČSD na dverách. Zrejme železničiar recesista. Ubytoval som sa a vrátil som sa na stanicu. Pršať prestalo, ale zamračené bolo. Svetla málo, nie najlepšie podmienky na fotenie. Vyšiel som na prvé nástupište. Fotil som odstavené traťovácke prasiatko, žehličku pri posune, odchod vlaku R 613 a ďalšie vlaky, ktoré sú v galérii. Zdržal som sa tam asi hodinu a po pol siedmej večer som vyšiel na poschodie do staničnej reštaurácie na večeru. Po večeri som už išiel na ubytovňu si odpočinúť. Celkom dobre som sa vyspal.


10.8.2016 - Bratislava hl.st.: Zmeškaný EC 173 „Hungaria“ do Budapešti © Ondrej Krajňák

Ráno som už pred pol šiestou chodil po stanici. Na moje veľké počudovanie vlak R 800 Poľana, na ktorý som sa nechcel spoliehať, prišiel práve v ten deň, ako na potvoru, načas. Ale neľutoval som, lebo som bol lepšie vyspatý ako vo vlaku. Krátko po pol šiestej som vošiel do prezidentského salónika. Privítala ma pani a pán zo sekcie marketingu. Trochu som sa občerstvil dobrou kávou a chutnými koláčikmi. Pofotil som obrázky motorového vozňa M 290.0 a dostal som cestovné lístky. Odfotil som vedenie ZSSK a ŽSR.


11.8.2016 - Bratislava hl.st.: Predstavitelia ZSSK a ŽSR © Ondrej Krajňák

Na fotke stoja zľava: Milan Kubíček zo ŽSR, Miroslav Kocák, námestník generálneho riaditeľa ŽSR pre prevádzku, Pavol Orságh, prednosta železničnej stanice Bratislava hlavná stanica, Filip Hlubocký, generálny riaditeľ ZSSK, Karol Martinček, riaditeľ úseku obchodu ZSSK, Patrik Horný, riaditeľ úseku ekonomiky ZSSK a Michal Vereš, riaditeľ úseku prevádzky ZSSK. Prekvapilo ma, že prišlo veľmi málo novinárov. Nebolo nás tam dokopy snáď ani desať. Neviem, či boli pozvaní viacerí a nedošli, alebo ZSSK pozvala len tak málo médií. Nepátral som po tom. Krátko pred šiestou sme sa všetci pobrali k rušňu.


11.8.2016 - Bratislava hl.st.: Rušeň 380.013-3 s novým polepom © Ondrej Krajňák

Urobili sme pár záberov a nastúpili sme do vlaku. Vyhradený vozeň prvej triedy bol radený ako tretí od rušňa. Tu sme sa usadili. Vlak sa pohol o 6:10 hod. podľa cestovného poriadku, ale v Kútoch sme už mali desať minútové meškanie. Pomalé jazdy. Hneď za rušňom bol zaradený konferenčný vozeň. Do tohto vozňa sme sa neskôr presunuli a tu sa konala neformálna tlačová beseda s predstaviteľmi ZSSK. Nebudem tu písať, čo sa kto pýtal, kto a ako odpovedal. Nenahrával som si to. Poviem len veľmi stručne, že prvá téma, ktorú načali novinári, bola Kotleba a jeho hliadky vo vlakoch. O tomto probléme sa diskutovalo dosť dlho.


11.8.2016 - Niekde na trati: Konferenčný vozeň © Ondrej Krajňák

ZSSK má záujem toto rozumne, zákonne riešiť. Ďalšou témou bolo zavádzanie a rušenie spojov. Aj táto diskusia bola zaujímavá. Potom sa ešte hovorilo o bezpečnosti osôb a iných témach. V konferenčnom vozni boli pulty s občerstvením. Rôzne šaláty, chlebíčky, koláče a podobne. V Brne nastúpilo niekoľko predstaviteľov ČD. Kým sme došli do Prahy, meškanie sa zvýšilo na dvadsať minút. V Prahe som trochu pozmätkoval. Celkom som zabudol na to, že hneď po príchode bude krst rušňa. Ten rušeň nás už vlastne nepokrstený dotiahol z Bratislavy.


11.8.2016 - Praha hl.n.: Ruch okolo pokrsteného rušňa © Ondrej Krajňák

Ja som sa pobral do podchodu v domienke, že ho pristavia na prvé nástupište pred prezidentský salónik a že tam sa ten akt odohrá, ale po chvíli mi zaplo, že sa to odohrá na mieste jeho príchodu z Bratislavy, tak som sa vrátil naspäť na štvrté nástupište k vlaku, ktorým som sa priviezol, ale už bolo po prskaní šampanského. Ešte že sme tu mali pohotového Jirku, ktorý toto predstavenie zachytil. Zvítal som sa s kamarátom, urobil som pár záberov na oslávenca a presunuli sme sa postupne všetci na prvé nástupište, kde sa v prezidentskom salóniku podávalo ľahké občerstvenie.


11.8.2016 - Praha hl.n.: Malé občerstvenie © Ondrej Krajňák

Zašiel som aj do podchodu do úschovne, že si odložím ruksak, aby som na prehliadku hradu išiel bez batožín, ale keď som videl ten dva krát stočený rad ľudí pred úschovňou, vzdal som to, nakoľko pred salónikom už čakala sprievodkyňa, ktorá nás mala viesť po kultúrnych pamiatkach Prahy, preto som nemal čas na dlhé čakanie pred úschovňou. Keď videla sprievodkyňa môj batoh, zašla za jedným pánom z vedenia ČD, povedala mu, aký mám problém, pán so mnou išiel do neďalekej čakárne pre „VIP“ cestujúcich ČD Lounge a tam mi vybavil odloženie batožiny, za čo som mu bol veľmi vďačný.


11.8.2016 - Praha hl.n.: ČD Lounge © Ondrej Krajňák

Neskorší príchod nášho vlaku, trochu dlhšie krstenie, než bolo plánované, a trochu dlhšie následné občerstvenie v salóniku spôsobilo, že na prehliadku hradu sme odchádzali oveľa neskôr, než sme mali. Sprievodkyňa mala obavy, že nestihneme spoločný obed. Ostatné účastníčky výletu na hrad však chceli prehliadku hradu absolvovať aj za cenu, že nestihneme obed. Píšem ostatné účastníčky. Ako som už vyššie napísal, celková účasť novinárov bola podľa mňa malá. A z toho mála novinárov sa na prehliadku hradu prihlásili len dve dámy a ja.


11.8.2016 - Praha: Dve novinárky a sprievodkyňa pri „míčovni“ na pražskom hrade
© Ondrej Krajňák

Nepoznám ich mená, len viem, že jedna pani bola redaktorka Slovenského rozhlasu, druhá moja súputníčka Prahou bola z Hospodárskych novín. Sprievodkyňa nám dala každému celodenný cestovný lístok na MHD a vyrazili sme do metra. Odviezli sme sa na stanicu I.P.Pavlova a prestúpili sme na električku. Pani sprievodkyňa nám potom v električke hovorila o histórii tých miest, kadiaľ sme prechádzali. Tak som sa dozvedel, že Karlovo námestie, cez ktoré sme prechádzali, je svojou rozlohou najväčšie námestie v Európe. Z električky sme vystúpili na Mariánskych hradbách a cez bránu pri Kráľovskom letohrádku sme vošli do areálu hradu.


11.8.2016 - Praha: Čiastočný pohľad na pražský hrad © Ondrej Krajňák

Sprievodkyňa nás všetkých troch vybavila vstupenkami, pomocou ktorých sme potom prechádzali cez turnikety, nachádzajúce sa vo všetkých objektoch. Pri bráne pred vstupom do areálu hradu stáli policajti s detektormi kovov a každého návštevníka prehliadali a zbežne pozreli i do tašiek a kabeliek návštevníkov. Takáto kontrola bola pri všetkých vstupných bránach do hradu. So sprievodkyňou sme si prezreli katedrálu sv. Víta. Veľmi zaujímavo rozprávala o niektorých dejinných udalostiach a o výstavbe tohto chrámu, ktorá trvala niekoľko storočí. Návštevníkov hradu bolo veľmi veľa. Všetky objekty boli preplnené davmi ľudí.


11.8.2016 - Praha: Dlhočizný rad záujemcov o vstup do vlastného hradu © Ondrej Krajňák

Na nádvorí sme videli dlhočizný rad záujemcov o vstup do vlastného hradu. Pozreli sme si Vladislavský sál i miesta, odkiaľ boli defenestrovaní miestodržitelia cisára Matyáša aj s pisárom. (Čosi také by sme možno potrebovali aj na Slovensku) Nakukli sme i do baziliky sv. Jiří. Tento kostol nie je vysvätený a slúži len na rôzne kultúrne podujatia. Prešli sme Zlatou uličkou. Pred múzeom hračiek sme sa dozvedeli, že táto budova, pôvodne budova najvyššieho purkgrófstva (purkrabství) slúžila za socializmu ako Dom československých detí. Pred budovou stojí socha nahého chlapca Mladosť, ktorá bola inštalovaná v roku 1963.


11.8.2016 - Praha: „Veľa kriku pre nič“ © Ondrej Krajňák

Prudérna schvaľovacia komisia vtedy dala penis odstrániť, preto odhalenie sochy dopadlo trápne. Až rozhodnutie prezidenta Novotného „implantovalo“ chlapcovi to, čo mu patrí. Zaujímavá história. Potom sme už opustili hrad a chodníkom Na Opiši sme zišli na Klárov a Mánesov most. Prešli sme cez most a hneď pod mostom je reštaurácia Marina, kde bol pre účastníkov zo Slovenska podávaný obed. Takmer celá výprava tu ešte sedela, takže sme obed dostali ešte aj my. Potom sa s nami rozlúčil tu prítomný hovorca ČD Petr Štáhlavský. Ja som okolo tretej hodiny popoludňajšej tiež opustil skupinu, nakoľko už žiadny spoločný program v pláne nebol.


11.8.2016 - Praha: Pohľad od reštaurácie „Marina“ pri Mánesovom moste © Ondrej Krajňák

Každý mohol do odchodu Slovenskej strely, čiže do 17:52 hod., vyplniť ostávajúci voľný čas ľubovoľne. Ja som sa pomaly prešiel po nábreží fotiac Hradčany, až ku Karlovmu mostu. Ten bol ako vždy, zaplnený turistami a umelcami. Úzkymi uličkami som prešiel na Staromestské námestie. Tie davy ľudí, preplnené uličky a novodobí moderní žobráci pomaľovaní farbami, mi odobrali chuť na nejaké špacírky. Vzdal som to. Na chvíľu sa z jedného mráčika spustil asi päť minútový dážď. Ja som sa presunul na Můstek a vliezol som do stanice metra. Previezol som sa na hlavní nádraží a tu som strávil ostávajúci voľný čas.


11.8.2016 - Praha hl.n.: Vchádza RegioJet s Vectronom 193 226-8 na čele
© Ondrej Krajňák

Pobehovať po stanici s aparátom na krku ma už nebavilo. Odfotil som len niekoľko vlakov. Vybral som batoh z úschovy, kúpil som si nejaké malé občerstvenie na večeru a čakal som na lavičke v hale, kedy sa ukáže pri našom vlaku číslo nástupišťa. Keď tam naskočila päťka, vyšiel som na piate nástupište, odfotil som vlakový rušeň a zaujal miesto vo vozni prvej triedy, ktorý bol radený až na konci vlaku. Odišli sme podľa cestovného poriadku. Aj do Pardubíc sme prišli v súlade s cestovným poriadkom, ale do Brna sme už došli s meškaním takmer dvadsať minút. Mne to ale nevadilo, nakoľko na prestup som mal v Bratislave vyše hodiny času.


11.8.2016 - Praha hl.n.: EC 283 „Slovenská strela“ do Bratislavy © Ondrej Krajňák

Do Bratislavy sme nakoniec došli „len“ o pätnásť minút neskôr, ako káže cestovný poriadok. Vyšiel som na poschodie do čakárne, prihlásil som sa na internet v telefóne a voľný čas som trávil surfovaním po internete. Keď pristavili na tretie nástupište rýchlik R 615 Zemplín, nastúpil som do lôžkového vozňa číslo osem. Zaľahol som a zdravo unavený som zaspal. Až pred Košicami ma zobudil sprievodca. V Košiciach som sa presunul na neďalekú autobusovú stanicu, počkal na autobus do našej dediny a o ôsmej hodine som už doma čítal práve aktuálnu reportáž z krstu novo polepeného rušňa, ktorú pripravil Jirka Řechka.


11.8.2016 - Břeclav: 380.013-3 išla z Prahy na čele EC 279 „Danubius“ do Budapešti
© Milan Vojtek

Zdroje a odkazy:

  1. České dráhy, a.s.
  2. Železničná spoločnosť Slovensko, a.s.
  3. Slovenská strela – Wikipedie
  4. Motorový vůz M 290.0 – Wikipedie
  5. Slovenská strela je pre spojenie Bratislavy a Prahy pojmom aj po 80-tich rokoch - ZSSK Slovakrail
  6. História Slovenskej strely - ZSSK Slovakrail
  7. zdroje uvedené pod odkazmi v texte

Úvodná snímka: 11.8.2016 - Břeclav: 380.013-3 na čele EC 282 „Slovenská strela“ uháňa k Brnu © Milan Vojtek

Upravil a odkazy doplnil PhDr. Zbyněk Zlinský

Galéria

Súvisiace odkazy