Mikulášske jazdy na detskej železnici už túto sobotu

29.11.2016 18:00Zdroj: OZ Detská železnica Košice

Mikulášske jazdy na detskej železnici už túto sobotu

Už tento víkend sú pre návštevníkov Košickej detskej historickej železnice pripravené populárne Mikulášske jazdy. Mladí železničiari vypravia v sobotu 3. decembra dva vlaky, chýbať nebude sv. Mikuláš s darčekmi, programom a ďalšími atrakciami. Tradičné zimné podujatie odštartuje priamo v stanici Čermeľ. Oba vlaky, ktoré odchádzajú o 9:30 a o 12:00, vypraví netradičný výpravca – čert.

 

 

 

 

Vláčiky odvezú deti a ich rodičov na   Alpinku, kde pokračuje program plný prekvapení priamo v areáli tamojšej reštaurácie.

„Sv. Mikuláš, anjeli a čert odprevadia návštevníkov na špeciálnych elektrických vozidlách zo staničky priamo do areálu Alpinky, kde si deti pozrú kreslené rozprávky, naučia sa zaujímavé tance, z papiera si vyrobia vlastných Mikulášov a vyvrcholením dňa bude samozrejme privolanie Mikuláša, ktorý im prinesie drobné darčeky,“ uviedla Zuzana Lehotská z občianskeho združenia Detská železnica Košice.  

V areáli Alpinky budú prichystané aj koníky na vozenie detí, pred reštauráciou budú kuchári na griloch pripravovať gurmánske špeciality. Program obohatí predstavenie nových ekologických elektrických vozidiel, vôbec prvých svojho druhu na Slovensku. „Káry“ pre štyri osoby budú jednou z atrakcií, ktoré na Alpinke v novej sezóne ponúknu.

Rodičia, ktorí by chceli pre deti zabezpečiť bohatšie mikulášske balíčky, môžu si ich elektronicky za cenu 6 € objednať vopred, najneskôr však do stredy 30. novembra do 17. hodiny. „Objednanie balíčka je zároveň rezerváciou miesta vo vlaku. Všetky informácie o Mikulášskych jazdách a rezervácii balíčkov poskytneme na adrese kezeleznica@gmail.com.,“ vysvetľuje Zuzana Lehotská.

Cestovné počas mimoriadnych Mikulášskych jázd zostáva rovnaké, ako po iné roky: deti 3 €, dospelí 5 € a rodina 15 €. V cene je zarátaná aj spiatočná jazda.

„Program je vyhradený iba pre tých, ktorí prídu na Alpinku vláčikom a preukážu sa platným cestovným lístkom,“ upozorňuje Zuzana Lehotská a dodáva, že aj keď sú Mikulášske vlaky zvyčajne poslednými jazdami v roku, v decembri sa možno nadšenci detskej železnice stretnú ešte raz – na Silvestra. O tom, či sa podujatie uskutoční, rozhodnú technické aj poveternostné podmienky. Cestujúci sa o jeho konaní dozvedia niekoľko dní vopred z internetovej stránky www.detskazeleznica.sk alebo zo sociálnych sietí a médií.

Súvisiace trate