Fotoreportáž: London Festival of Railway Modelling 2018

7.4.2018 8:00 Michal Polák

Fotoreportáž: London Festival of Railway Modelling 2018

V dňoch 24. a 25. marca 2018 sa vo výstavnom areáli Alexandra Palace konal Londýnsky festival modelovej železnice. Návštevníci si mohli pozrieť vyše 40 koľajísk z celého sveta s rôznou tematikou.









Naša cesta na výstavisko Alexandra Palace alebo familiárne nazývané Ally Pally sa začala v sobotu ráno pred deviatou. Cesta z južného predmestia Londýna do časti Wood Green  na severe trvá vlakom a metrom asi hodinu. Našu cestu sme začali modernou súpravou Siemens Class 700 medzimestskej železnice Thameslink. Týmto vlakom sme sa dostali do centra Londýna na stanicu London St. Pancras International. Do stanice Wood Green sme pokračovali londýnskym metrom.  Pre návštevníkov výstavy boli pred stanicou metra Wood Green pristavené kyvadlové autobusy. Cesta autobusom netrvala dlho a po piatich minútach jazdy sme vystúpili pred vchodom do výstaviska. Celý komplex Alexandra Palace bol postavený v roku 1873 ako Ľudový palác na rekreačno-zábavné aktivity pre obyvateľov severného Londýna. Práve z tohto miesta začala v roku 1936 BBC prvé pravidelné televízne vysielanie na svete.


Siemens Class 700 Thameslink. Náš vlak na London St Pancras International © Michal Polák


Interiér Siemens Class 700 © Michal Polák

Na Londýnskom festivale sa predstavilo 120 vystavovateľov, ktorí ponúkali množstvo modelárskeho materiálu vo všetkých bežných aj nezvyčajných mierkach.

My sme sa boli na Londýnskom festivale modelovej železnice pozrieť s fotoaparátom a prinášame Vám túto fotoreportáž.  

Galéria

Súvisiace odkazy