Nábor mladých železničiarov

15.5.2018 8:00 -zz- Zdroj: OZ Detská železnica Košice

Nábor mladých železničiarov

Máš veľa voľného času a chceš byť užitočný? Si žiakom základnej alebo strednej školy a túžiš po atraktívnej uniforme a rešpekte? Chceš byť súčasťou záchrany a rozvoja jedinej detskej historickej železnice na Slovensku? Ak áno, príď medzi nás v nedeľu 3. júna a staň sa členom Klubu mladých železničiarov pri Košickej detskej historickej železnici.

 

 

 


Občianske združenie Detská železnica Košice pozýva všetkých, ktorých zaujíma železnica, história a dobrovoľníctvo na nábor mladých železničiarov. Jeho prvé kolo zápisu sa uskutoční v nedeľu  3. júna 2018 o 9:30 jod. v priestoroch nástupnej stanice v Čermeli. Ešte v ten istý deň získajú noví členovia základné školenie a poučenie o práci na detskej železnici. Počas sezóny sa postupne zaškolia aj do ďalších predpisov, ktoré platia pre prevádzku v Čermeli.

Čo ťa čaká, keď prídeš?

  1. originálne tričko a šatka Klubu mladých železničiarov
  2. školenie z pravidiel bezpečnosti a prevádzky na Detskej železnici
  3. vyskúšaš si prehodiť naozajstnú výhybku
  4. vypravíš svoj prvý vlak
  5. prevedieš svoju prvú kontrolu cestovných lístkov vo vlaku

Čo musíš spĺňať?

  1. vek od 9 do 25 rokov (kto ešte nedovŕšil 16 rokov, by mal prísť v sprievode niketorého z rodičov alebo starých rodičov)
  2. raz alebo dva razy do mesiaca si nájsť čas a občas priložiť aj ruku k dielu

O Klube mladých železničiarov pri Košickej detskej historickej železnici

Na Slovensku ide o jediný klub mladých železničiarov vôbec.  Vznikol ešte v roku 2012 a dnes má približne päťdesiat aktívnych členov - žiakov a študentov základných a stredných škôl z Košíc a širšieho okolia. Detskí železničiari sa pod vedením skúsených železničiarov zúčastňujú na prevádzke železničky v úlohách mladých sprievodcov či výpravcov. 

Tešíme sa na všetkých nových kolegov!

Súvisiace trate

Súvisiace odkazy