GVD ŽSR aktuálny a pripravovaný
Diskusia o Grafikone vlakovej dopravy. Vaše postrehy, návrhy a pripomienky.
Podradené diskusné témy
Bože…
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/924984/
však ano Miro 79 ved som si všimol že mu ide len o vyprovokovanie ludí.....potom sa na tom zabáva...aj takí sme na svete pán božko má aj pre také teliatka miesto.....
ku GVD už nie je žiadna vecná debata lebo sa stále budeme krútiť len okolo Hronu, Gemeranu a či majú byť IC alebo zrýchlené EX alebo nič.....
Tak len europske trendy , prečo bol asi zrušený IC Hron neskôr EX...tak najskôr preto že tá značka mala mať nejaké štandardy...ale ako roky bežia tak sa to už tak nesleduje ale to nie je podstatné.....Grafikon sa nastavoval do taktu, systemu ako chcete ak tam ráno šupnete jeden EX či IC ako chcete narušite systém, už sa musí križovať inde, už sa musia posúvať ostatné taktové vlaky, už sa narušia prípojné väzby .....spomeňte si čo urobili s prípojmi tie 2zrýchlené EX v tomto grafikone.....Ten trend je taký nastaviť vlaky v rovnakom takte s rovnakými zastaveniami, prípojmi atd rovnomerne po celý deň. Samozrejme riešením by bolo vymyslieť aj nejakú inú EX vrstvu BB - BA teda nie jeden EX vlak ale po celý deň.......ale základná otázka je dopyt po takej hustej doprave ( konkurovať R1 sa nedá...) je infraštruktura v takom stave aby vôbec zvládla vrstvu navyše..(aby sa napr nemuseli kvôli tomu rušiť os vlaky....)
K predlženiu Urpínov do Košíc teda potom Gemeranov nemám vyhranený názor, kedže aj na tomto ramene je už dvojhodinový takt...len opäť k tým trendom nie je žiadúce aby jeden pár šiel tam, druhý inam....ale stačí ak príde na ministerstvo dopravy karatista Ersek a už sa jazdí do KE a v RS sa vybuduje nové zab zar toto je fakt slabina Slovenska. K tomuto len tolko BB VUC prišiel s návrhom ukončiť R vo Zvolene a zo ZV v polhodinovom takte viesť os vlaky do BB ktoré by odchádzali načas , však keby R meškal o pol hodinu by išiel další vlak......sami to nakoniec po protestoch vzdali......ja len že potom by to mohli byť aj Gemerany......
z uvedeného vyplyva že sa jednoducho nedá zostaviť grafikon aby bol každý spokojný...predsa len pre jednotlivca je to len subjektívny pohlad....ten kto vypracuje PDO či nový PDO musí vidieť celé Slovensko komplexne......rovnako tak sa musí zhodnotiť stav infraštruktury a stav HKV lebo žial tak velmi sme chceli ušetriť že sa to často rozsypalo na nestíhaní obehov......
ku GVD už nie je žiadna vecná debata lebo sa stále budeme krútiť len okolo Hronu, Gemeranu a či majú byť IC alebo zrýchlené EX alebo nič.....
Tak len europske trendy , prečo bol asi zrušený IC Hron neskôr EX...tak najskôr preto že tá značka mala mať nejaké štandardy...ale ako roky bežia tak sa to už tak nesleduje ale to nie je podstatné.....Grafikon sa nastavoval do taktu, systemu ako chcete ak tam ráno šupnete jeden EX či IC ako chcete narušite systém, už sa musí križovať inde, už sa musia posúvať ostatné taktové vlaky, už sa narušia prípojné väzby .....spomeňte si čo urobili s prípojmi tie 2zrýchlené EX v tomto grafikone.....Ten trend je taký nastaviť vlaky v rovnakom takte s rovnakými zastaveniami, prípojmi atd rovnomerne po celý deň. Samozrejme riešením by bolo vymyslieť aj nejakú inú EX vrstvu BB - BA teda nie jeden EX vlak ale po celý deň.......ale základná otázka je dopyt po takej hustej doprave ( konkurovať R1 sa nedá...) je infraštruktura v takom stave aby vôbec zvládla vrstvu navyše..(aby sa napr nemuseli kvôli tomu rušiť os vlaky....)
K predlženiu Urpínov do Košíc teda potom Gemeranov nemám vyhranený názor, kedže aj na tomto ramene je už dvojhodinový takt...len opäť k tým trendom nie je žiadúce aby jeden pár šiel tam, druhý inam....ale stačí ak príde na ministerstvo dopravy karatista Ersek a už sa jazdí do KE a v RS sa vybuduje nové zab zar toto je fakt slabina Slovenska. K tomuto len tolko BB VUC prišiel s návrhom ukončiť R vo Zvolene a zo ZV v polhodinovom takte viesť os vlaky do BB ktoré by odchádzali načas , však keby R meškal o pol hodinu by išiel další vlak......sami to nakoniec po protestoch vzdali......ja len že potom by to mohli byť aj Gemerany......
z uvedeného vyplyva že sa jednoducho nedá zostaviť grafikon aby bol každý spokojný...predsa len pre jednotlivca je to len subjektívny pohlad....ten kto vypracuje PDO či nový PDO musí vidieť celé Slovensko komplexne......rovnako tak sa musí zhodnotiť stav infraštruktury a stav HKV lebo žial tak velmi sme chceli ušetriť že sa to často rozsypalo na nestíhaní obehov......
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/924983/
Velmi rad ti to upresnim.
* Co sa tyka GVD 2022/23, tak to som povedal aj preto, lebo za pana Matovica a Hegera sedeli v uradoch a na doprave odbornici, ktori skonstruovali tento grafikon. Cestujem vlakmi od roku 2021 a musim povedat, ze to bol velmi vyrazny posun vpred. Odvazim sa povedat, ze za ich vlady bolo na tom ZSSK a ZSR lepsie ako OBB a OBB Infra. Myslim si, ze v 2020-2023 nam malo co Rakusko zavidiet v zeleznicnej doprave a za toto dakujem panom Matovicovi, Hegerovi a Dolezalovi.
* To, ze sa idu rusit IC hlavne. Toto podla mna vyrazne degraduje kulturu cestovania na hlavnej trati a namiesto toho sa zavadza nejake absolutne nesystemove povinne miestenkovanie iba v casti supravy. Tiez si dovolim povedat, ze do oktobra 2023 nam Rakusko malo co zavidiet v kulture cestovania.
* Gemeran je nezmysel v tom, ze ma jednoducho dost dlhu jazdnu dobu a radsej nech Urpiny chodia do Bystrice.
* Ex Hron by bol naozaj zbytocnostou. 2 hodinovy Urpin je absolutne dostatocny. A navyse na tej trase jazdia aj autobusy.
*Vedla sme vdaka starym smerackym kadrom a tie kecali a nijako neposuvali zeleznicu dopredu. Za vlady pana Hegera a Matovica sa zeleznice u nas zlepsili o 200%, aj infrastruktura, meskania sa znizili, omnoho menej problemov.
* Co sa tyka GVD 2022/23, tak to som povedal aj preto, lebo za pana Matovica a Hegera sedeli v uradoch a na doprave odbornici, ktori skonstruovali tento grafikon. Cestujem vlakmi od roku 2021 a musim povedat, ze to bol velmi vyrazny posun vpred. Odvazim sa povedat, ze za ich vlady bolo na tom ZSSK a ZSR lepsie ako OBB a OBB Infra. Myslim si, ze v 2020-2023 nam malo co Rakusko zavidiet v zeleznicnej doprave a za toto dakujem panom Matovicovi, Hegerovi a Dolezalovi.
* To, ze sa idu rusit IC hlavne. Toto podla mna vyrazne degraduje kulturu cestovania na hlavnej trati a namiesto toho sa zavadza nejake absolutne nesystemove povinne miestenkovanie iba v casti supravy. Tiez si dovolim povedat, ze do oktobra 2023 nam Rakusko malo co zavidiet v kulture cestovania.
* Gemeran je nezmysel v tom, ze ma jednoducho dost dlhu jazdnu dobu a radsej nech Urpiny chodia do Bystrice.
* Ex Hron by bol naozaj zbytocnostou. 2 hodinovy Urpin je absolutne dostatocny. A navyse na tej trase jazdia aj autobusy.
*Vedla sme vdaka starym smerackym kadrom a tie kecali a nijako neposuvali zeleznicu dopredu. Za vlady pana Hegera a Matovica sa zeleznice u nas zlepsili o 200%, aj infrastruktura, meskania sa znizili, omnoho menej problemov.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/924982/
Dav4 prosim ta vysvetli blizsie mne ''nechapajucemu'' blizsie niektore tvoje vyroky. poprosim uprednostnujem *fakty a statistiky*
**''GVD 2022/23 bol skvelym hlavne z dovodu, ze ho navrhovala vlada na cele s panom Hegerom a Matovicom.''** v com bol tak skvely ? ....... daj neake cisla obsadenosti, zmensenia meskani.......... , lebo to vypada ze si len zalubeny do tych dvoch panov
**'' aby aspon nejaka ta kultura cestovania zostala''** v com konkretne sa zmenila ta kultura (k horsiemu) .....vies ja nechapavy vidim jazdit stale tie iste vagony, akurat v inych casoch....... v mojich krajoch sa slovne spojenie ''kultura cestovania'' spaja so sedackami, mistom na nohy, nepreplnenim vagonov, fungovanim klimy, cistotou, funkcnym WC.....
-mimochodom ja som kulturny standart z Rakuska u nas este nevidel (ale mozno sa mylim moc toho necestujem)
**''Gemeran na celej trase BA - Kosice je tiez nezmysel''** a v com ??? poznam ludi co sa im neprestupovanie v ZV pacilo , podobne ako by sa pacilo neprestupovanie presovcanov v Kysaku.
-**'' S Ex Hron 530/531 zasadne nesuhlasim''** skus dat neake relevantne dovody preco by ludia BB + ZV oblasti nemali mat moznost rychlejsie sa dostat do hlavnej dediny v ramci podpory bezemisnej VHD .........vies vypada to zatial tak blbo, ze jediny argument je tvoj nicim (zatial) nepodlozeny nesuhlas.
-ja nemam nic proti debate aj s inym pohladom , teda skus (mi) nam ukazat v com *a preco* sme vedla,
- ja osobne mam svoj nazor na politikov ale nechcem tu rozfukavat vasne (mimochodm v zivote som nevolil ani SMER ani PS a zatial to vidim ze aj tak ostanem) , ale z pohladu zeleznicnej dopravy na Slovensku (od 93-tieho) konstatujem so svojim laickym pohladom, ze tu nebola ziadna vlada (minister dopravy) ktora by mala naozajstny zaujem a nasadenie potiahnut zel. dopravu tempom vyspelej Europy........*vsetci* prevazne len kecali obzvlast pred volbami, isli len do vacsich projektov (ktore sa dali asi podojit), ale o systematicku udrzbu, planovanie a rozvoj sa nestarali.
-nechcem plakat ze sa nic neurobilo, cosi ano, ale je toho vyrazne menej ako sa obzvlast z EU bubakov dalo..... stacilo mat pripravene dobre projekty a nahanat to a viac bojovat za zeleznicu v statnom rozpocte a EU fondov v casoch ked bolo z coho..........obavam sa ze to obdobie pomaly konci.
**''GVD 2022/23 bol skvelym hlavne z dovodu, ze ho navrhovala vlada na cele s panom Hegerom a Matovicom.''** v com bol tak skvely ? ....... daj neake cisla obsadenosti, zmensenia meskani.......... , lebo to vypada ze si len zalubeny do tych dvoch panov
**'' aby aspon nejaka ta kultura cestovania zostala''** v com konkretne sa zmenila ta kultura (k horsiemu) .....vies ja nechapavy vidim jazdit stale tie iste vagony, akurat v inych casoch....... v mojich krajoch sa slovne spojenie ''kultura cestovania'' spaja so sedackami, mistom na nohy, nepreplnenim vagonov, fungovanim klimy, cistotou, funkcnym WC.....
-mimochodom ja som kulturny standart z Rakuska u nas este nevidel (ale mozno sa mylim moc toho necestujem)
**''Gemeran na celej trase BA - Kosice je tiez nezmysel''** a v com ??? poznam ludi co sa im neprestupovanie v ZV pacilo , podobne ako by sa pacilo neprestupovanie presovcanov v Kysaku.
-**'' S Ex Hron 530/531 zasadne nesuhlasim''** skus dat neake relevantne dovody preco by ludia BB + ZV oblasti nemali mat moznost rychlejsie sa dostat do hlavnej dediny v ramci podpory bezemisnej VHD .........vies vypada to zatial tak blbo, ze jediny argument je tvoj nicim (zatial) nepodlozeny nesuhlas.
-ja nemam nic proti debate aj s inym pohladom , teda skus (mi) nam ukazat v com *a preco* sme vedla,
- ja osobne mam svoj nazor na politikov ale nechcem tu rozfukavat vasne (mimochodm v zivote som nevolil ani SMER ani PS a zatial to vidim ze aj tak ostanem) , ale z pohladu zeleznicnej dopravy na Slovensku (od 93-tieho) konstatujem so svojim laickym pohladom, ze tu nebola ziadna vlada (minister dopravy) ktora by mala naozajstny zaujem a nasadenie potiahnut zel. dopravu tempom vyspelej Europy........*vsetci* prevazne len kecali obzvlast pred volbami, isli len do vacsich projektov (ktore sa dali asi podojit), ale o systematicku udrzbu, planovanie a rozvoj sa nestarali.
-nechcem plakat ze sa nic neurobilo, cosi ano, ale je toho vyrazne menej ako sa obzvlast z EU bubakov dalo..... stacilo mat pripravene dobre projekty a nahanat to a viac bojovat za zeleznicu v statnom rozpocte a EU fondov v casoch ked bolo z coho..........obavam sa ze to obdobie pomaly konci.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/924981/
Poviem za seba: aj keby som mal rovnakých obľúbených politikov ako dav4(na vlaky.net sa snažím byť politicky neutrálny), rozhodne by som sa nevyjadroval tak na hulváta ako on a som za to, aby boli jeho príspevky zmazané.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/924980/
Dav4: zarazil si ma s vetou: ''s Ex Hron 530/531zasadne nesúhlasím''. Zaujímalo by ma co si tým chcel povedať? Ako na jednej strane som s Tvojim prispevkom súhlasil ale na Hrone sa asi nezhodneme. Pre nás Banskobystričanov a Zvolenčanov tento vlak veľa znamenal. Bolo to príjemné rýchle a hlavne na vysokej úrovni komfortné spojenie do r. 2003 kým ešte jazdil ako IC. Potom prišla ZSSK a Icečko nám zrušili. Prečo? Lebo čo? Lebo medveď? Lebo si niekto povedal, že sme spodina a nezasluzime si kvalitu!? Toto je fakt chorá a zvratena politika nie len na železnici ale na Slovensku celkovo aj v iných oblastiach.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/924979/
Zámčan: načo sa s ním bavíš? Vidíš, že o nástupoch a gvd nemá ani páru, jediné o čo mu ide je provokovať s politikou. S petikom bude mať počítam rovnakú IP. Ale je na správnej strane, takže zabanovaný a vymazaný nebude.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/924978/
DAV 4 další provokater.......za Hegera a Matoviča naozaj všetko fungovalo.......
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/924977/
Ex Hron 530/531 - návrat vlaku by nebol od veci, za pomerne krátky sa dalo dostať zo Zv do Ba. Časová poloha tiež OK.
K 2h taktom južných rýchlikov Urpín + Gemeran.
Každý druhý rýchlik by mal jazdiť priamo na trase Ba - Zv - Ke bez prestupu. Približné odchody z Ba napr. 8.00, 12.00 a 16.00 hod.
Kvôli dlhodobým výlukám to zrejme nepôjde.
K 2h taktom južných rýchlikov Urpín + Gemeran.
Každý druhý rýchlik by mal jazdiť priamo na trase Ba - Zv - Ke bez prestupu. Približné odchody z Ba napr. 8.00, 12.00 a 16.00 hod.
Kvôli dlhodobým výlukám to zrejme nepôjde.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/924972/
GVD 2022/23 bol skvelym hlavne z dovodu, ze ho navrhovala vlada na cele s panom Hegerom a Matovicom. Vtedy bola zeleznicna doprava na tom 100 krat lepsie ako dnes za smerackych oligarchov, ktori spravia 1 hodinovy interval Tatranov a pridaju odchody 3:27, 4:27 aby sa zapacili jednoduchym ludom. Ale tak racionalne uvazovanie nejde. Malo to ostat ako hovorim ze 2 hodinovy Tatran, 4 IC a prvy odchod pekne 5:27 a ziadne 3:27.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/924970/
Fascinuje ma u niektorých ludí ten primitívny politický populizmus......nejakému vlakvedúcemu sa zhoršil turnus, že má skoré ranné nástupy a urobí z toho záver že na vine sú smerácki oligarchovia.....
ten politickí populizmus je všadeprítomný....tak napr to zavedenie na poslednú chvílu zrýchlených EX má na svedomí tlačovka PS ......však treba využiť priestor ked sú ludia nespokojní a získať politické body, čo na tom že tento koncept vyšiel z hláv ich odborníkov...takto si tu na Slovensku žijeme.
aby sa tu niektorí nezavdušňovali svoje polienko do ohňa prihodil aj Danko ale ten je väčšinou mimo.....
ten politickí populizmus je všadeprítomný....tak napr to zavedenie na poslednú chvílu zrýchlených EX má na svedomí tlačovka PS ......však treba využiť priestor ked sú ludia nespokojní a získať politické body, čo na tom že tento koncept vyšiel z hláv ich odborníkov...takto si tu na Slovensku žijeme.
aby sa tu niektorí nezavdušňovali svoje polienko do ohňa prihodil aj Danko ale ten je väčšinou mimo.....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/924969/
Ja len, že grafikon 2024/25 vychádza z tých istých materiálov ako 2022/23, len sa jedná o ďalšiu etapu jeho realizácie.
A tie materiály pod názvom Plán dopravnej obslužnosti, boli prijaté za vlády uvedených pánov.
Samozrejme, s výnimkou ZrEx Kriváň, ktoré boli zavedené politicky a na ktoré mám aj ja svoj názor.
A tie materiály pod názvom Plán dopravnej obslužnosti, boli prijaté za vlády uvedených pánov.
Samozrejme, s výnimkou ZrEx Kriváň, ktoré boli zavedené politicky a na ktoré mám aj ja svoj názor.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/924967/
-podla mna je hodinovy takt Ex lepsi ako 2h takt R + 4 IC.......sice chapem ze tym co tie ICa vyhovovali sa pohorsilo.......otazka o kolkych ludoch hovorime.
- terajsi mackopes s tymi ''zrychlenymi Tatranmi'' je naozaj diskutabilny (aspon keby to dali na tie Ex co nemaju pripoje prenesene zo stareho grafikonu) ........ ale neda mi pripomenut na koho popud a plakanie sa tak stalo.......takze za terajsi zlepenec zrychlencov vlastne mozu obe zoskupenia.
-myslim si ze vychodniari si dialkove zrychlene vlaky zasluzia vo vytazench casoch, ale momentalne nieje z coho (technicky a personalne) ...... snad to bude neaka vysutazena nova vrstva
- mozno to nie kazdemu dochadza , ale tym ze sa zrusili nedotovane ICa a objednali dotovane Ex sa vylepsi fianancna situacia ZSSK.....moznost narastu miezd.......budme realisti: ak MD nezabezpeci neaky priliv penazi do ZSSK aby sa mohli zvacsit vyplaty , tak tam ludia robit nebudu (clovek moze byt aj fanda zelenicnej dopravy ale z terajsich nastupnych platov sa zacinajuca rodina uzivit slusne neda)
-dalsia vec 1h taktom sa vytvoril priestor na zmensenie prenasania meskani v celej sieti......... po niekolkych mesiacoch to bude treba statisticky vyhodnotit.
- terajsi mackopes s tymi ''zrychlenymi Tatranmi'' je naozaj diskutabilny (aspon keby to dali na tie Ex co nemaju pripoje prenesene zo stareho grafikonu) ........ ale neda mi pripomenut na koho popud a plakanie sa tak stalo.......takze za terajsi zlepenec zrychlencov vlastne mozu obe zoskupenia.
-myslim si ze vychodniari si dialkove zrychlene vlaky zasluzia vo vytazench casoch, ale momentalne nieje z coho (technicky a personalne) ...... snad to bude neaka vysutazena nova vrstva
- mozno to nie kazdemu dochadza , ale tym ze sa zrusili nedotovane ICa a objednali dotovane Ex sa vylepsi fianancna situacia ZSSK.....moznost narastu miezd.......budme realisti: ak MD nezabezpeci neaky priliv penazi do ZSSK aby sa mohli zvacsit vyplaty , tak tam ludia robit nebudu (clovek moze byt aj fanda zelenicnej dopravy ale z terajsich nastupnych platov sa zacinajuca rodina uzivit slusne neda)
-dalsia vec 1h taktom sa vytvoril priestor na zmensenie prenasania meskani v celej sieti......... po niekolkych mesiacoch to bude treba statisticky vyhodnotit.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/924964/
len tak naokraj k tým oligarchom......Smeracki oligarchovia ani nevedia že jazdia vlaky.........
a ked si pozrieme výhladový PDO ktorí pripravovali ludia ktorí majú blízko k dnešnej opozicií tak uvidite kto to vymyslel.....
a ked si pozrieme výhladový PDO ktorí pripravovali ludia ktorí majú blízko k dnešnej opozicií tak uvidite kto to vymyslel.....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/924963/
-**''Co sa tyka GVD 2022/23, tak to som povedal aj preto, lebo za pana Matovica a Hegera sedeli v uradoch a na doprave odbornici, ktori skonstruovali tento grafikon''** nemam nic proti tomu grafikonu, ale akosi si nevsimol (alebo to z neakeho mne nevysvetlitelneho dovodu ignorujes), ze prave v ich grafikone bol navrhnuty postup v dalsom roku ku 1h taktu az po KE .......v napade 1h. taktu az po KE s nimi suhlasim....... J. Raz ml. iba pustil do obehu co bolo panmi ......... paradoxne je ze prave pani z PS svojimy truc-tlacovkami pohnuli Raza k ''politickemu'' kompromisu urbit z niektorych Tatranov (ktore sami navrhli) zrychleneho mackopsa ............. ja tu nema dovod ani chut sa neako osobne zastavat jednej ani druhej strany (kazdy tam ma za usami) , *ale stve ma ze tento ciastocny paskvil(sposobeny ich polit.medialnymi hrami o body) musim platit z dani.*
-**''Odvazim sa povedat, ze za ich vlady bolo na tom ZSSK a ZSR lepsie ako OBB a OBB Infra''** teda odvaha ani sebavedomie ti nechyba, ale stale si nedal ani jeden fakticky udaj v com to bolo za vlady Matovica lepsie na zeleznici .......... takze zatial tvoje argumenty vypaduju iba na *tvoj pocit*, zatial co (prevazne niekolko rocne) osadenstvo V.N asi aj vacsina Slovakov vidi realitu.......postup po malych krocikoch tu je k lepsiemu rok co rok.
-kazdy aspon trocha obciansky rozhladeny clovek vie, ze tie vacsie investicie co odklepne (a vyfoti sa do sprav pri nich) neaky politik bolo treba zacat papierovo chystat niekolko rokov vopred....v slovenskej realite velakrat to znamena ze sa vlady ''opozicie'' - v tomto su z mojho pohladu skoro vsetci trapni , kedze pri strihani pasky maloktory podakuje ludom co to papierovo zacali.
-**'' To, ze sa idu rusit IC hlavne. Toto podla mna vyrazne degraduje kulturu cestovania na hlavnej trati''** chlape zase ziadne fakty, ale s prepacenim babske reci, ale aspon ze si priznal ze to je len **''Toto podla mna''**........chlape tymto si ma nepresvadcil ani o milimeter........ nic v zlom
-**Tiez si dovolim povedat, ze do oktobra 2023 nam Rakusko malo co zavidiet v kulture cestovania.''** tak o tom silno pochybujem , daj neake vecne argumenty, data, fotky........ale davam ti male kamaratske plus za **''Tiez si dovolim povedat''** co prekladam ako ''podla mna'' - sice to s tym Rakuskom vidim vyrazne inac , ale s takouto umiernenou formulaciou je debata mozna.
-**''Gemeran je nezmysel v tom, ze ma jednoducho dost dlhu jazdnu dobu a radsej nech Urpiny chodia do Bystrice.''** v tom (obzvlast v slove *nezmysel*) s tebou nesuhlasim, nakolko nim cestovalo za jeho existencie velmi vela ludi (keby to bol *nezmysel*, tak nim nikto necestuje) ....... chlape neprehanaj, davaj si pozor na slova ktore pouzivas, mam dojem ze bud im nerozumies , alebo prehananim chces zvysit svoju dolezitost (vo svete dopelych, vyzretych ludi to nefunguje tak ako u pubertiakoch, co chcu zaujat spoluziacky).
vratim sa k teme Gemeran: moze jazdit aj do KE aj do BB, raz jednych potesis a druhych zarmutis alebo naopak......... je to vec na diskusiu a neaky kompromis - momentalne riesenie povazujem za celkom rozumne
-**''Ex Hron by bol naozaj zbytocnostou. 2 hodinovy Urpin je absolutne dostatocny''** sa spytaj ludi z danej oblasti ci ich vzdy bavi cestovat tak dlho a cakat aj 1 a 3/4h na stanici .......ale pripustam myslenku, ze neaky MD objednany dialkovy autobus by to mohol vyriesit cez NR este lepsie=rychlejsie, kapacitne dostacne, lacnejsie
-**'' Za vlady pana Hegera a Matovica sa zeleznice u nas zlepsili o 200%, aj infrastruktura, meskania sa znizili, omnoho menej problemov.''** daj neake fakty, cisla, nove spojenia, nove projekty na koridor, nakup techniky kde je tych +200%............lebo toto hore vypada na vlastne argumntacne KO.