Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
Bratislava....keď sme boli ako ôsmaci (v roku 1982) Základnej školy na výlete v Bratislave a mali sme rozchod, chodili sme traja spolužiaci, jeden už Bratislavu ''poznal'', tak nám robil sprievodcu, od národného divadla do vtedajšieho Prioru - električkou. Lístok tak sme si v pohode kúpili u električkára - no kedysi bol autobusár, tak aj električkár. Horšie to bolo na spiatočnej ceste, tá električka bola totálne, ale absolutne totálne natrieskaná, medzi šoférom električky a nastupovými dverami na schodíkoch stálo možno 10 ľudí, a medzi nimi aj my traja, samozrejme, o kúpe lístka nebolo ani možné len uvažovať, tak veľmi sme chceli, no nedalo sa. Dvere sa zatvorili a električka sa pohla. Neviem koľko sme šli - 3 zástavky? viac? - totálny strach - bola to moja prvá a zatiaľ posledná cesta bez cestovného lístka
Napr. ak Bratislave nastupuješ na zastávke MHD, kde niet automatu na predaj lístkov, alebo máš pri sebe na potvoru len papierovú bankovku, jednoducho si kúpiš SMS lístok, alebo budeš tŕpnuť na hranici infarktu kedy príde revizor a poviem ti, že v BA v MHD sakra často kontrolujú lístky a vyfasuješ pokutu 80 éčiek a ani necekneš.
- ďakujem už so sa informoval na meilovjej schránke IDS JMK - keď mi odpúšu, dám vedieť čo
- no a pri spôsoboch samoubslužného výpravného systému - Pred viac ako dvoma rokmi zaviedla Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) takzvaný samoobslužný výpravný systém v niektorých regiónoch východu. Jeho princípom je nákup lístkov bez obsluhy v pokladniciach či priamo vo vlaku. Cestujúci si tak v daných úsekoch môžu zakúpiť lístok iba cez SMS, eshop či aplikáciu. Ide o snahu preniesť zodpovednosť s platným lístkom na cestujúceho, zvýšiť dopravnú efektivitu traťového úseku či zlepšiť konkurencieschopnosť ZSSK.
A O DISKRIMINÁCIU URČITEJ SKUPINY CESTUJÚCICH, KTORÍ SÚ ODKÁZANÍ NA PLATBU IBA HOTOVOSŤOU
a prepáčte mi za prirovnanie - to akoby niekto múdry chcel, aby ženám narástol čurák a mohli by cikať postojačky
Choď na stránku https://www.arriva.cz/, je tam online chat, kde môžeš položiť svoju otázku.
písal som to tu nespočetne krát, asi Vás to nezaujímalo
v Novom Meste nad Váhom mi v pokladni cestovný lístok predajú iba do Vrboviec, ďalej nie
vo vlaku ŽSR mi predajú lístok taktiež iba do Vrboviec (neviem dokedy, kým sem nezavedú samoobslužný dopravný sytém)
vo vlaku Arriva mi lístok nepredá nikto, je tam vo vlaku automat na výdaj cestovných lístkov na platobnú kartu, nie na peniaze, a či mi dá automat lístok aj na dopravcu ČD alebo len na Arriva, neviem....
čiže dôchodcovia s tlačítkovými telefónmi a s dôchodok poberajúci na pošte (bez účtu a bez platobnej karty - i dnes existujú pracujúci nedôchodci, ktorí si vybavujú všetky platby za hotové - to ste ešte asi nevedeli, že na Slovensku existuje ústavný zákon, ktorý hovorí o tom, že každý zamestnanec na území SR má právo na to, aby mu zamestnávateľ vyplatil výplatu v hotovosti na ruku ) sa neodvezú
(oni sa neodvezú ani vlakom ŽSR, kde je zavedený samoobslužný výpravný systém)
podľa ust. § 130 Zákonníka práce platí :
ods. 4 : ''Mzda sa vypláca v pracovnom čase a na pracovisku, ak sa v pracovnej zmluve nedohodlo inak.
- čiže, ja nie som zo zákona povinný mať v banke účet a používať ho na platbu
bude dobré osloviť antidiskriminančný úrad
https://www.snslp.sk/
Nuž dezolé sa nevie správať
A ZSSK tým vlakom 27xx píše na svojom Mastodonte meškania a odrieknutia, čo nerobila ani RJ/LE na 131, ani Arrive za xx komerčných čias, ani súkromníkom na komerčných linkách. Nemohla by vzniknúť nejaká stránka, kde by sa poctivo uvádzali všetky mimoriadnosti osobných vlakov v SR? Obmedzenia premávky na tratiach SR sú super, ale jednak pre tých, čo nemajú faceboook, fungujú vo veľmi obmedzenom režime a jednak nie vždy to tam má kto nahodiť.
Keďže bol v súprave radený ako druhý v poradí, musel byť vyvesený a preposunovaný na koniec vlaku.