ČD a LEO Express se dohodly na smíru

2.11.2016 15:00Zdroj: České dráhy - tiskové sdělení

Rádi bychom vás informovali o smírném řešení ve věci „Žaloby na ochranu proti nekalé soutěži a na ochranu pověsti právnické osoby“, kterou společnost České dráhy, a. s., podala 2. 12. 2015 k Městskému soudu v Praze proti společnosti LEO Express, a.s., a to zejména v souvislosti s výroky LE z listopadu 2015, v nichž bylo jednání ČD výslovně označeno jako "kriminální".

Vzhledem k tomu, že se společnost LEO Express, a.s., zdržela dalších podobných výroků, dohodly se obě společnosti na smírném řešení.

Společné prohlášení ČD, a.s., a LEO Express, a.s.

„Společnosti České dráhy a LEO Express se dohodly na smíru ve věci sporu o zásah do pověsti akciové společnosti ČD. Otevírání trhu s sebou nutně přináší konfrontace, obě strany se však zavázaly, že tyto střety nebudou přerůstat do osobních invektiv. Obě strany si velice váží odborníků, kteří ve společnostech působí. Vzhledem k faktickému jednání, kdy se po podání žaloby LEO Express zdržel obdobných prohlášení, se strany dohodly spor ukončit smírem a zavázaly se do budoucna se takové komunikace vyvarovat. „Jsme na trhu konkurenty, věříme ale, že toto smírné řešení pomůže soustředit se na rozvoj železnice, která bude skutečnou tepnou dopravy i v rámci středoevropského regionu,“ shodli se Pavel Krtek, předseda představenstva společnosti České dráhy, a.s. a Peter Köhler, CEO LEO Express pro Evropu.“