Co chystají ČD cestujícím v novém roce

29.12.2011 15:00Zdroj: České dráhy, a.s. - tiskové sdělení

Rok 2012 bude především ve znamení významného zvýšení kvality cestování v regionální dopravě. Do provozu bude uvedeno několik desítek zcela nových vozů a souprav, které nabídnou v regionální dopravě zcela nový komfort cestování - klimatizované prostory, komfortní interiér vozidel, bezbariérové řešení, uzavřený systém WC s možností použít WC také ve stanicích a nebo dokonce elektrické zásuvky 230 V 50 Hz pro napájení drobné elektroniky cestujících, např. notebooky nebo mobilní telefony.

Do provozu bude uvedeno celkem více než 30 vozů RegioShuttle RS 1, další nové soupravy CityElefant i první z nových elektrických jednotek RegioPanter a motorových jednotek LINK.

Do provozu budou uváděny také první z vozů pro dálkovou dopravu, především restaurační vozy a vozy vybavené pro cestování vozíčkářů a cestujících s jízdními koly. Těmito vozy pokračuje rozsáhlá modernizace dálkových vlaků - expresů a rychlíků.

České dráhy v roce 2012 rozšíří své služby - rozšiřují počet bezbariérových spojů, vlaků s přepravou jízdních kol, s nabídkou elektrických zásuvek a úplnou novinkou bude např. bezdrátové připojení k internetu (WiFi) ve vlacích SC Pendolino.

Další podrobnější informace naleznete v příloze.