40 vozů Bmee ČD zmodernizuje Pars nova

1.2.2012 16:00Zdroj: ČD, a.s. + Pars nova, a.s. - tiskové sdělení

České dráhy zmodernizují za 695,6 mil. Kč celkem 40 osobních vozů 2. třídy řady Bmee pro spoje EuroCity a Expresy. Vozy budou po modernizaci nasazeny především na spoje z Prahy na Moravu (Ostrava, Olomouc, Brno) a dále na Slovensko nebo do Maďarska. Při modernizaci vozy získají nový velkoprostorový interiér, klimatizaci, elektrické zásuvky 230 V pro napájení drobné elektroniky cestujících, elektronický audiovizuální systém nebo nové toalety s uzavřeným systém.

Modernizaci zajistí společnost Pars nova z Olomouckého kraje, ze Šumperka. To přispěje k udržení zaměstnanosti v daném regionu. Vozy po modenrizaci budou také Olomouckým krajem projíždět a spojí Olmouc např. s Prahou, Ostravou nebo s místy na Slovensku.

Další podrobnosti o modernizaci těchto vozů získáte v přiložené tiskové zprávě.

__________________

Tisková zpráva dodavatele je k dispozici na této stránce.

__________________

České dráhy v součastosti modernizují také 21 restauračních vozů, 64 rychlíkových vozů určených i pro přepravu vozíčkářů určených pro vnitrostátní a mezistátní spoje kategorií EuroCity, Expres a pro běžné rychlíky. V současnosti probíhají další výběrová řízení na modernizaci celkem více než stovky osobních vozů 2. třídy a kombinovaných vozů 1. a 2. třídy, které budou využívané především v rychlících a v některých regionálních spojích. Rozsáhlou modernizací prochází také vozidlový park pro regionální spoje.