Jeďte „krokodýlem“ do Jaderné elektrárny Dukovany!

12.8.2012 19:00Zdroj: KPL, o.s. - tiskové sdělení

Klub přátel lokálek zve všechny příznivce jaderné energetiky, ale i všechny ty, kteří by si chtěli projet běžně nesjížděnou atraktivní trať na zvláštní jízdu z Brna do Jaderné elektrárny Dukovany.
 
Vyjíždíme v úterý 21.8.2012 v 10:30 z Brna Dolního nádraží, zpět se vracíme cca v 16:30 V Dukovanech je naplánována prohlídka informačního centra elektrárny s odborným výkladem.
 
 
Na vlečce jaderné elektrárny plánujeme zastávky pro fotografy, po příjezdu zpět do Brna je pro účastníky jízdy připravena prohlídka soukromé sbírky drážních vozidel ing. Kotase, kde můžete vidět běžně veřejnosti nepřístupné železniční unikáty. Zažijte unikátní jízdu – z kapacitních důvodů nabízíme pouze 10 míst!
 
 
K jízdě jsme vybrali historický motorový vůz 850 044-9 KPKV Brno, který se na dané vlečce ještě nikdy neobjevil. Máte tedy možnost pořídit si krásné fotografie unikátního stroje na unikátním místě. „Krokodýl“ je elegantní rychlíkový motorák, který byl vyroben v roce 1966 a byl určen pro vozby rychlíků a dálkových vlaků na dlouhých výkonech v celém Československu. Celkem bylo vyrobeno 50 kusů těchto elegantních vozidel této řady – máte jedinečnou možnost poznat unikátní kousek z naší historie!
 
Pro rezervaci míst volejte KPL, o.s. 723 767 104. (Prvních deset volajících vyhrává, ostatní mají smůlu!) Pro více informací klikněte na naši stránku.