Křížem krážem republikou už po šesté

16.9.2013 7:00Zdroj: Svaz skautů a skautek ČR Krnov - tiskové sdělení

Zasílám informace o 6. ročníku železniční cestovatelské akce Křížem krážem republikou, která proběhne 28. září 2013, na Den železnice, na území České republiky.

Křížem krážem republikou je železniční cestovatelská akce, kterou každoročně pořádá skautský oddíl Krnovská Trojka. Jedná se o soutěž pětičlenných týmů, které po 24 hodin brázdí naši republiku křížem krážem, snaží se urazit co nejvíce kilometrů, navštěvují zajímavá místa (hrady, zámky, ZOO, muzea, výstavy…) a zároveň se setkávají s dalšími týmy, navazují nové kontakty a přátelství.

Již 6. ročník akce proběhne v sobotu 28. září 2013 – na Den železnice a svátek svatého Václava. Týmy po celý den cestují na Skupinovou víkendovou jízdenku (SONE+) za 600 Kč, která pouze v tento den platí pro 5 cestujících bez ohledu na věk. Akce je určena nejen skautům, ale také zájemcům z řad veřejnosti (cílena je na železniční nadšence, rodiny s dětmi, studenty...)

Loňského ročníku se zúčastnilo 80 týmů. Hlavním partnerem akce jsou České dráhy, které poskytnou věcné ceny pro vítězné týmy a zajišťují tisk a distribuci plakátů.