Princezná mimoriadne v Trenčíne

23.6.2007 23:30 Text: Djexpres

Princezná mimoriadne v Trenčíne

Dnes v skorých ranných hodinách vyštartoval pod vedením klubu VHS Penzing mimoriadny historický vlak pre rakúskych turistov na trase Wiener Neustadt Hbf. - Wien Meidling - Marchegg - Trenčín a späť, za účelom návštevy známeho hradu v Trenčíne. Akcia sa konala v rámci Bahn-Schiff Erlebnisbahn, poskytujúcou výlety pre rakúskych turistov do rôznych malebných zakutí Európy.

Nostalgický vlak pre rakúskych turistov vyrazil o 7:00 ráno zo stanice Wiener Neustadt Hbf. pod číslom  E 16340 na čele s rušňom 2050.002 ÖBB. Ďalej pokračoval do staníc  Baden, Mödling, Wien Meidling, Marchegg, Devínska Nová Ves, kde bol rušeň ÖBB odvesený. Cestujúci boli informovaní, že z Devínskej Novej Vsi do Trenčína bude na čele vlaku Dampflok, teda parný rušeň, no žiaľ v stanici na vlak pripriahli "Princeznú" 263.003 ZSSK, ktorá prišla do Devínskej Novej Vsi ako rušňový vlak. Vlak pokračoval po zmene rušňov do Bratislavy hl.st., kde mal pobyt asi 5 minút z dopravných dôvodov, a následne pokračoval do Trenčína pod číslom 30158.


Rušeň 2050.002 OBB v Bratislave hl.st. pri príležitosti zrazu hist. vozidiel - RENDEZ 2006, foto: Djexpres

 
"Nostalgický" vlak na slovenskom území na čele s rušňom 263.003 vchádza do stanice Bratislava Vinohrady, foto: Montoya

Vlak bol zložený z 6ks vozňov 1.triedy typu Ap (ÖBB) a jedného salónneho vozňa s reštauračným oddielom typu SRmz (ÖBB). Cestujúci mali v programe cestou do Trenčína gulášovú párty, teda na upresnenie: guláš s knedlíkmi. Niektorí z cestujúcich nerozumeli, prečo náš parný rušeň s označením 263.003 nedymí, ale po čase nazerania z okien vozňov, za prírodou, im to bolo už asi jedno. Vlak si po ceste do Trenčína nabral meškanie 13 minút, kvôli križovaniu sa s IC 405 Tatran.


Rakúski turisti už nedočkavo pozerajú z okien vozňov na trenčiansky hrad, ku ktorému sa stále približujú, foto: Djexpres

Vlak dorazil do Trenčína po IC 405 Tatran, o 12:27 hod napoludnie. Väčšina cestujúcich sa vybrala na trenčiansky hrad a do centra mesta, čo bolo stredobodom tejto akcie. Zopár cestujúcim sa veľmi nechcelo, tak pobudli aj v súprave vlaku. Najmä v salónnom vozni, kde muselo byť určite príjemne.

  
Princezná 263.003 pod 2. stavadlom stanice Trenčín, tak toto sa len tak nevidí, foto: Djexpres

Z hľadiska prevádzky sa dá tento výnimočný výkon porovnať s "Gorilou" vo Zvolene pred pár rokmi, ktorá tam doviezla pravidelný rýchlik. Celkovo je to výnimočná udalosť v histórii prevádzky striedavých strojov radu 263 na trati 120, Bratislava - Žilina. Môžme povedať, že je to prvý krát, čo sa do Trenčína dostala "Princezná" v tomto nátere pod spoločnosťou ZSSK, a to vďaka rakúskym turistom.

 
A ešte z iného uhla, počas posunu - obiehaní súpravy, foto: Demo

Cestovný lístok na túto akciu zo stanice Wiener Neustadt Hbf. do Trenčína a späť pre dospelého stál 38 Euro, detský lístok 19 Euro, zo stanice Wien Meidling to bolo 34 Euro pre dospelého a 17 Euro pre detského turistu. Vlak bol plne obsadený.

 
Historický vlak odstavený pri 2. nástupišti zatláča súpravu pred dopravnú kanceláriu, foto: Djexpres

  
Vlak 30157 z Trenčína smer Rakúsko pristavený k druhému nástupištu pred odjazdom. foto: Djexpres

 
Čelný pohľad na rušeň pristavený so súpravpu na 3.koľaji. Na pragotrone vidieť nápis: nenastupovať, foto: Demo

Okrem cestujúcich turistov, bol vlak obsadený ešte vlakvedúcim a samozrejme rušňovodičom z depa Bratislava hlavné.

 
Turisti sa lúčia s mestom Trenčín, ako aj posledným pohľadom na detail trenčianskeho hradu, foto: Demo

 
Odjazd turistického vlaku optikou Djexpres-a, takýto pohľad  doposiaľ nebolo možné zrealizovať. Výnimočný stroj pod výnimočným hradom na výnimočnom fotofleku. Za čias ČSD sa síce objavila "Princezná" v Tr.Teplej prípadne v Dubnici nad Váhom, no na čele osobného vlaku pokračovala vždy z Trenčína na príprahu s "Gorilou". Možno sa niekedy v budúcnosti dočkáme toho, kedy bude pravidelne po týchto mostoch brázdiť stroj radu 263. Zatiaľ je to však, len otázkou budúcnosti.

Cestujúci mali o zábavu pri spiatočnej jazde postarané. Vlak 30157 bol po Devínsku Novú Ves zmeškaný o 82 minút, a to z dôvodu strhnutého trakčného vedenia v žst. Leopoldov. Preto bol tento vlak aj spolu s ďalšími vlakmi osobnej dopravy namiesto trasy Leopoldov - Trnava - Bratislava, odklonený z Leopoldova smer Sereď, Galanta a odtiaľ cez žst. Vajnory do Bratislavy hl.st.. "Parný rušeň" 263.003 bol v Devínskej Novej Vsi prepriahnutý za historický rušeň 2050.002 ÖBB, a pokračoval vo svojej púti domov cez štátnu hranicu Devínska Nová Ves - Marchegg.


"Auf Wiedersehen schöne Burg und Stadt Trenčín"

 

Foto: © Djexpres, Montoya, Demo

Súvisiace trate