Soutěž o nejkrásnější nádraží ČR 2009 - HLASUJ!

7.5.2009 16:00 -zz- Zdroj: Asociace Entente Florale CZ

Soutěž o nejkrásnější nádraží ČR 2009 - HLASUJ!

Soutěž o nejkrásnější nádraží ČR probíhá od roku 2007. Vyhlašuje ji Asociace Entente Florale CZ - Souznění ve spolupráci s Mikroregionem Konstantinolázeňsko a občanským sdružením Plzeňská dráha. Mediálním partnerem je Český rozhlas 2 - Praha. Spolupracují Správa železniční dopravní cesty a České dráhy, v roce 2008 také Jindřichohradecké místní dráhy. Finalisty navrhuje a o vítězi hlasuje veřejnost.

 Finalisty, pro které lze hlasovat, najdeš TADY

 

Smyslem soutěže je upozornit na stav našich nádraží, podnítit aktivní přístup vlastníků a zaměstnanců nádraží k údržbě objektů a okolí budov a motivovat místní obyvatele k zvelebování prostředí nádraží. Přichází očekávaná odezva:

  1. Lidé si všímají malebných nádražíček, kde personál velmi dobře plní své úkoly a nad rámec svých povinností se stará o krásu prostředí, udržuje čistotu a mobiliář, pečuje o květiny. Takové nádraží je pohlazením po duši a setkání s těmi, kteří se o tento stav zasloužili, je zážitkem, na který se nezapomíná. Jsou hrdí na svou stanici a přirozeně vlídní na cestující. Všem je v takovém místě hezky.
  2. Lidé si všímají zanedbaných, bortících se, abnormálně špinavých a nevhodně využívaných budov. Píší buď s recesí nebo pobouřením. Velmi nás ale těší, že všichni oslovení autoři kritických zpráv mají zájem stav změnit a jsou ochotni osobně přispět.

ZOBRAZ!

Důležité termíny:
  1. Návrhy stanic a nádraží zasílejte do 15. května
  2. 10 finalistů bude vyhlášeno 20. května
  3. Hlasujte pro jednoho z nich - do 10. června 2009
  4. Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže proběhne 18. června 2009

Jak je uvedeno na plakátě, své návrhy a hlasy můžete posílat poštou klasickou nebo elektronickou na tyto adresy:

AEF CZ - Souznění
V pevnosti 159/5b
128 00 Praha 2 - Vyšehrad

nejkrasnejsinadrazi@cd.cz

Letošní ročník soutěže je již třetí. V roce 2007 se jejím vítězem stala železniční stanice Ostroměř, v roce 2008 železniční stanice Trutnov hlavní nádraží:

Žst Ostroměř dne 29.4.2007 © PhDr. Zbyněk Zlinský - ZOBRAZ
Žst. Trutnov hl.n. dne 5.4.2008 © PhDr. Zbyněk Zlinský - ZOBRAZ!

Nelíbí se vám žádná z nich? Pošlete tedy svůj návrh, hlasujte a pomozte vybrat nejkrásnější nádraží pro rok letošní! Můžete se domluvit s přáteli a do soutěže zasáhnout hromadně - pomocí oficiálního hlasovacího archu, který si můžete stáhnout také přímo zde.

Dne 20.5.2009 byli vyhlášeni tito finalisté, o nichž můžete do 10.6.2009 výše uvedeným způsobem hlasovat:
Davle, Frýdek-Místek, Hamry-Hojsova Stráž, Choceň, Kamenice nad Lipou, Lednice na Moravě, Litice nad Orlicí, Šumperk, Zábřeh na Moravě a Zahrádky u České Lípy.

Titulní ilustrační snímek: Žst. Trutnov hl.n. dne 5.4.2008 © PhDr. Zbyněk Zlinský 

Súvisiace odkazy