Barevný den v Bezpráví

10.1.2012 8:00 Václav Vyskočil

Barevný den v Bezpráví

Když mi kamarád Vojta napsal, že v neděli 16. října, zřejmě naposled, vyrazí na soupravovém vlaku 1306 z Olomouce do Prahy nulková bobina 140.085, bylo rozhodnuto kam pojedeme na nedělní výlet. Naštěstí rosničky slibovaly slunečné počasí, a tak tomi i ve skutečnosti bylo.

 

 

 


Bezpráví je Mekka každého železničního fotografa, a toho dne jích tu bylo požehnaně. Bohužel podzimní slunce v říjnu je již hodně nízko a toho dopoledne byl docela problém nalézt místo, kde jím byly vlaky směr Praha hezky nasvícené, jak vyžadují striktní pravidla jisté železniční fotogalerie. A toho dne bylo opravdu co fotit. První vlak, který se objevil před našimi fotoaparáty byl modro-žlutý brejlovec společnosti AWT.


753.710 AWT v čele 1nsl 40741 © Václav Vyskočil

I další vlaky byly zajímavé po banánu a esu se objevil Bombardier 186.182 společnosti Metrans Rail s kontejnery ze Slovenska a po něm již dlouho očekávaná perla s kulatými okny, olomoucká bobina 140.085 v čele soupravového vlaku do Prahy. Následujícími stroji, které nás míjely a byly zachyceny našimi fotoaparáty, byly modro-modrá uhelka ČD Cargo s krásnými žlutými kontejnery, její sestřenice v barvách společnosti Unipetrol Doprava, slovenský fén, zelený banán, hrbatá, Pendolino i Regionova a leccos dalšího.


151.027 ve starší verzi korporátního nátěru na Ex 221 © Václav Vyskočil

V průběhu naší „čekané“ opodál zastávky Bezpráví se nám dokonce představila v té době ještě rakouská horká novinka na českých a moravských kolejích, taurus v reklamním nátěru firmy Kapsch. Po dalších lokomotivách rozmanitých dopravců v rozmanitých nátěrech jsme se dočkali i žlutého vlaku společnosti RegioJet. No prostě barevné lokomotivy, sluníčko, barevné stromy, to vše se rovná krásný barevný den.

Titulní snímek: 1216.233 ÖBB uhání se svým EC 77 © Václav Vyskočil

Galéria

Súvisiace odkazy