Nostalgickým expresom z Košíc do Betliara, 12.10.2013

7.10.2013 18:00 Ľubo Lehotský Zdroj: KHKV

Nostalgickým expresom z Košíc do Betliara, 12.10.2013

Klub historických a koľajových vozidiel a Terra Incognita vás pozývajú na rozlúčku so sezónou nostalgickým expresom po zabudnutých tratiach a 18. ročník Jazdy sv. Huberta dňa 12. októbra 2013 na trati Košice - Betliar – Nižná Slaná a späť. Mimoriadny nostalgický vlak bude vedený motorovým vozňom M 131.1125.

 

 

 

 


Betliar

Po vskutku atraktívnej nádielke (najbohatšej v histórii KHKV) nostalgických jázd a kultúrnych podujatí v rámci projektu Terra Incognita v spolupráci s Košickým samosprávnym krajom, sa s cestujúcou verejnosťou chceme rozlúčiť tradičnou a mimoriadne obľúbenou jazdou historickým motorákom do Betliara.

Na cestujúcich čaká bohatý program už 18. tej Jazdy sv. Huberta, slávnostný ceremoniál, vystúpenie sokoliarov, voltížne disciplíny, rýchlostné preteky, halali, parkúr, prehliadka kaštieľa a samozrejme jazda historickým motorákom.

Kyvadlové jazdy

Aj tentoraz sme pripravili pre miestnych obyvateľov príležitosť povoziť sa lokálkou po ich trati, tak, ako to mali možnosť urobiť naposledy pred 10 rokmi. Po príchode do Betliara o tri štvrte na desať povozíme miestnych obyvateľov z Betliara, Gemerskej polomy, Henckoviec či Nižnej Slanej. Samozrejme, ak by sa radi zúčastnili Jazdy sv. Huberta, môžu sa nechať odviesť až do Betliara, odkiaľ ich popoludní mimoriadnou kyvadlovou jazdou o 15.00 hod odvezieme naspäť domov.

Cestovný poriadok Gemerského expresu

 

Cestovné

Cestovné je vždy veľký boj medzi tým, aby cestujúci veľa neplatili, ale aby sme my pokryli aspoň tie najzákladnejšie potreby a náklady. Môžeme vás ubezpečiť, že cestovné sa vyrovná klasickej verejnej doprave. Stále máme v ponuke aj rodinný lístok, ktorý sa oplatí už rodinám s dvomi deťmi, nehovoriac o tých rodičoch, ktorí majú ratolestí viac. Samozrejme, príbuzenský vzťah treba doložiť! Napríklad kartou poistenca.

  • jednosmerný lístok: 8,- EUR dospelí / 4 EUR deti
  • obojsmerný lístok: 10,-EUR dospelí / 5 EUR deti
  • rodinný lístok: 26,-EUR (dospelí + deti; treba doložiť príbuzenský vzťah s rodičmi, napr. kartou poistenca)

Kyvadlové jazdy: dospelí: 2,-EUR, deti: 1,- €

Cestujúci s obojsmerným lístkom z Košíc majú kyvadlovú jazdu už v cene.

 

Nezabudnite

  • Rezervácie sú bezplatné, možno sa registrovať už 4 týždne pred akciou 
  • Rezervácie zanikajú najneskôr 15 minút pred odchodom vlaku (v Košiciach) 
  • Pribaľte si dobrú náladu a aj štipku trpezlivosti. Nie sme profesionálni dopravcovia, robíme radosť sebe aj Vám. 
  • Ak sa Vám doma zvýši nejaké EURO navyše, budeme radi, ak prispejete na opravu historických lokomotív v správe nášho KHKV.

 

 

POZOR!!! Jazdíme aj na sv. Mikuláša 1. decembra 2013

Aj keď sa so touto jazdou lúčime so sezónou, v roku 2013 ešte tradične odvezieme aj 3 mikulášske vlaky z Košíc do Prešova a späť. Vo vlaku bude balíčky pre dobré deti rozdávať naozajstný Mikuláš a keďže miest je iba obmedzený počet, rezervujte si cestovné a balíček už teraz. Viac informácii hľadajte v najbližších dňoch na našej internetovej stránke www.khkv.sk.

Súvisiace trate

Súvisiace odkazy