Pozvánka na medzinárodnú konferenciu Regionálna doprava 20. - 22.4.2015

13.4.2015 8:00 Klub Modrý Horizont

Pozvánka na medzinárodnú konferenciu Regionálna doprava 20. - 22.4.2015

Po dvoch rokoch opäť organizuje Klub Modrý Horizont medzinárodnú konferenciu Regionálna doprava. Tohtoročná konferencia sa uskutoční 20. - 22. apríla 2015, v zasadacej sále Mestského úradu v Topoľčanoch.

 

 

 

 

 

Konferencia si kladie za cieľ výstižne definovať jednotlivé nevyhnutné body vedúce k dosiahnutiu stavu, ktorý bude sledovať konkurencieschopný vývoj železničnej regionálnej dopravy v SR a ČR. Čo najširšia účasť a diskusné pripomienky pomôžu čo najlepšie formulovať jednotlivé body záverov, ktoré budú predložené príslušným ministerstvám dopravy a Úradom vlády. Je dôležité si uvedomiť, že zodpovedne postavená koncepcia regionálnej dopravy má zásadný vplyv nielen na život v regiónoch, ale aj na slovenský a český železničný priemysel a stavebníctvo, ktoré podľa jasnej koncepcie môžu byť pripravené so svojou ponukou a súčasne ide aj o ich prosperitu.

Záštitu nad konferenciou prevzal predseda vlády SR.
Patronáciu prevzali generálny riaditeľ sekcie železničnej dopravy a dráh MDVRR SR spolu s primátorom mesta Topoľčany Ing. Jiří Kubáček, Csc a Ing. Peter Baláž.
Prednášajúci na konferencii sú z viacerých krajín ( Slovensko, Česko, Švajčiarsko, Maďarsko ).

 

Pre účastníkov konferencie je pripravená aj jazda historickým motorovým vozňom M 262.004 z Topoľčian do Prievidze a späť a exkurzia v banskom múzeu Baňa Cígeľ.

Podrobný program konferencie a záväznú prihlášku nájdete na stránke Klubu Modrý Horizont.

Súvisiace trate