Už túto sobotu k parnej zubačke aj s M 262.004 z Podbrezovej a Brezna

26.5.2015 8:00Zdroj: OZ Zubačka

Už túto sobotu k parnej zubačke aj s M 262.004 z Podbrezovej a Brezna

Už túto sobotu uskutočnia ďalšie jazdy unikátnej parnej zubačky Tisovec - Zbojská pre verejnosť. K zubačke sa tentokrát budete môcť dopraviť aj historickým motorákom M 262.004 z Podbrezovej, Chvatimechu a Brezna, následne v sedle Zbojská prestúpiť na parný ozubnicový vlak do Tisovca. Na spiatočnej jazde sa ešte stihnete občerstviť na obľúbenom Salaši Zbojská.

 

 

Záujemcovia o jazdu na parnej zubačke aj z iných častí Slovenska, odkiaľ ich do Brezna a Podbrezovej  dopravia pravidelné vlaky, sa taktiež budú mať možnosť povoziť na historických vláčikoch a zaspomínať si na ich cesty vlakom v minulosti. Napríklad pre obyvateľov Banskej Bystrice sa ponúka pohodlné spojenie s parnou zubačkou, kedy o 7:38 hod. môžu v Banskej Bystrici nastúpiť na vlak REx 785, v Podbrezovej alebo Brezne prestúpiť na historický motoráčik, ktorý cestujúcich dopraví priamo k parnej zubačke. Podobne sa na spiatočnej ceste vlakom REx 782 dopravia do Banskej Bystrice - ideálny tip na celodenný rodinný výlet!

Na pomedzí Horehronia a Muránskej planiny sa historický unikát v podobe parnej zubačky na rozchode 1 435 mm obohatí o ďalšiu zaujímavosť v podobe prepojenia tejto atrakcie historickým motorovým vozňom M 262.004 s vyhľadávanou Čiernohronskou železnicou. Vďaka tomuto spojeniu sa na Horehroní oplatí pobudnúť aj dlhšie ako jeden deň a každú z týchto atrakcii si vychutnať naplno.

Motorový vozeň M 262.004 úspešne absolvoval skúšobnú jazdu na trati Brezno - Zbojská - Tisovec a späť dňa 8. mája 2015. O našej skúšobnej jazde vám ešte prinesieme špeciálnu reportáž. Aj z motoráčika to bol veľký zážitok užívať si výhľady z majestátnych viaduktov či do Čertovej rokliny. Z historických vozňov ťahaných parným ozubnicovým rušňom to nepochybne bude ešte väčší zážitok, ktorý treba zažiť.

M 262.004 na zastávke s výhybňou Zbojská
M 262.004 na zastávke Zbojská

Rezervácia miest: listky@zubacka.sk alebo 0905 287 583 - cestujúci s rezerváciou majú prednosť, počet miest v mimoriadnych vlakoch je limitovaný!

Cestovný poriadok a ďalšie dôležité informácie o víkendových mimoriadnych vlakoch.

Tešíme sa stretnutie s vami na zubačke už túto sobotu!

Súvisiace trate