Horehronský expres štartuje už 31.5.2019

22.5.2019 8:00Zdroj: Horehronský expres

Horehronský expres štartuje už 31.5.2019

Za horami za dolami je ideálne miesto na spomalenie. Víkendové spomalenie počas celého leta ponúka nostalgické jazdy historickými vlakmi s rokom výroby siahajúcim až do roku 1934. Historické vlaky budú premávať na dvoch trasách: z Brezna cez Červenú Skalu po Mlynky a z Brezna na Salaš Zbojská.

Obidve panoramatické trasy nezabudnuteľnou horehronskou prírodou vedú za tradíciami, oddychom ale aj aktívnym zážitkom pešo či na bicykli. Unikátny projekt nostalgických vlakov na jedných z najkrajších železničných tratí na Slovensku sa realizuje vďaka podpore Banskobystrického samosprávneho kraja a Krajskej organizácie cestovného ruchu Banskobystrický kraj Turizmus.

 
Jazda cez Červenú Skalu na Mlynky,
po jednej z najkrajších železničných tratí Slovenska a cez monumentálne technické pamiatky – Strakošský a Chmarošský viadukt, tunel Kornela Stodolu či Telgártsku slučku je skutočným zážitkom nielen pre milovníkov vlakov. Atmosféru vo vlaku bezpochyby zaručí autentický sprievodca, Legendárne buchty Zbojská, či animačný program, ktorý zabaví aj naučí.

Jazda na Salaš Zbojská vedie do legendárneho zbojníckeho kraja, k vstupnej bráne na Muránsku planinu. Nádherná príroda a povestný salaš uspokojí všetky zmysly.

Historické vlaky budú vedené motorovými vozňami:

Kapacita vlakov na trase Brezno - Mlynky bude posilnená vďaka prívesnému vozňu a vozňu na prepravu bicyklov.

Aktuálne informácie, cestovný poriadok a cenník cestovných lístkov Horehronského expresu nájdete na webe www.horehronskyexpres.sk.

Kúpiť lístok online

Krásnou prírodou, unikátnymi tunelmi, majestátnymi viaduktmi budete môcť vnímať čaro a krásy krajiny uprostred Slovenska.

Príďte podporiť tento unikátny projekt, tešíme sa na Vašu návštevu!

Súvisiace trate

Súvisiace odkazy