Turňa nad Bodvou

Stanica Turňa n./Bodvou sa nachádza na čiastočne zdvojkoľajenej trati ŽSR 160.
Zo stanice vedie trať do Maďarska, využíva ju len nákl. doprava.

Umiestnenie a určenie železničnej stanice

Železničná stanica Turňa nad Bodvou leží v km 31,930 trate Košice – Plešivec medzi zast. Drienovec a zast. Dvorníky Zádiel. Stanica smerom od Košíc má dve a smerom od Plešivca jednu traťovú koľaj.
Medzistaničné oddiely v priľahlých úsekoch sú rozdelené nasledovne:
a) žst. Moldava nad Bodvou – žst. Turňa nad Bodvou :
- jednokoľajný oddiel žst. Moldava nad Bodvou – výh. Drienovec,
- dvojkoľajný oddiel výh.Drienovec – žst. Turňa nad Bodvou.
b) žst.Turňa nad Bodvou – žst.Hrhov:
- jednokoľajný oddiel žst.Turňa nad Bodvou – výh.Dvorníky-Zádiel,
- dvojkoľajný oddiel výh.Dvorníky-Zádiel – žst.Hrhov.
Koľaje majú rozchod 1435 mm a nie sú elektrifikované

Je samostatnou, medziľahlou, zmiešanou stanicou. Pridelené nesamostatné stanice: žst.Hrhov, žst.Jablonov nad Turňou. Pridelené výhybne : výh.Drienovec, výh.Dvorníky-Zádiel, výh.Tunel. Pridelené zastávky : zast. Drienovec, zast.Dvorníky-Zádiel.

Rozčlenenie stanice

Stanica nie je rozčlenená, ale má pridelené výhybne Drienovec a Dvorníky-Zádiel, diaľkovo obsluhované výpravcom žst.Turňa nad Bodvou.

Styk dráh

Vlečka U.S.Steel s.r.o. DZ žel. doprava, lom Včeláre (ďalej len USSK) má odovzdávkové koľajisko, ktoré je súbežné s koľajami ŽSR, leží v obvode ŽST Turňa nad Bodvou medzi koľajami č.9 a 17. Odbočuje z koľaje č.3 výhybkou č.5a/b, z koľaje č.9 výhybkou č.20 košického zhlavia a z koľaje č.5b výhybkou č. 31a/b a z koľaje č.1 výhybkou č. 37a/b plešiveckého zhlavia stanice. Sú to tri koľaje (11,13,15) vrátane výhybiek (8,10, 5, 22 a 28 + odbočné). Z vlečky odbočuje koľaj ŽSR č.17 výhybkami č.9 a 26. Manipulačné koľajisko sa nachádza v lome Včeláre, odovzdávkovým koľajiskom je spojené spojovacou koľajou č.91V (ďalej len spojka USSK).
Vlečka VSH Trans s.r.o. Turňa nad Bodvou (ďalej len VSH) odbočuje zo spojky USSK v km 2.671,52 výhybkou č.C1 a v km 3.625,53 výhybkou č.C18.
Bývalá vlečka Trenákup a.s. Košice ( predtým tiež pomenovaná Poľnonákup príp. aj Uhoľné sklady ) odbočuje z koľaje číslo 5b výhybkou číslo 38 v km 36,303. Prevádzka na vlečke je zastavená, vlečková zmluva nie je uzavretá 
Vlečka VSH Trans s.r o. , Turňa nad Bodvou odbočuje zo spojovacej koľaje USSK č. 91V medzi stanicou Turňa nad Bodvou a lomom Včeláre v km 2,671 výhybkou číslo C1 a v km 3,625 výhybkou číslo C18. 

Hlásnice, (hradlá), odbočky, nákladiská, závorárske stanovištia a zastávky až k susedným staniciam

Výhybňa DRIENOVEC leží v km 30,897 trate Košice – Plešivec medzi žst Moldava nad Bodvou a zastávkou Drienovec Výhybňa rozdeľuje medzistaničný oddiel žst.Moldava nad Bodvou – žst.Turňa nad Bodvou na dva pri