Parní vlak ČD na adventní Křivoklát

6.12.2017 19:00Zdroj: České dráhy - tisková informace

Tuto sobotu 9. prosince vypraví České dráhy parní vlak k hradu Křivoklát, kde se budou konat tradiční adventní trhy a pestrý program s předvánoční atmosférou. Soupravu poveze lokomotiva Šlechtična (475.179) a na postrku jí bude pomáhat Brejlovec (T 478.3001). Vlak bude odjíždět z Prahy-Smíchova v 9:40 a na Křivoklát přijede v 11:14 (cílovou stanicí vlaku bude Rakovník). Zpět z Křivoklátu se pak bude vracet v 15:52.

Vlak bude sestaven z historických vozů, tzv. Rybáků, a vozů Bai. Uprostřed soupravy bude zařazen také bufetový vůz, kde bude možné si koupit občerstvení a upomínkové předměty se železniční tématikou.

Jízdenka z Prahy na Křivoklát a zpět bude stát dospělého cestujícího 280 Kč (jednosměrná 240 Kč). V prodeji bude také rodinná zpáteční jízdenka pro max. 2 dospělé a 2 děti od 6 do 15 let za 570 Kč. Děti od 6 do 15 let mají poloviční slevu a děti do 6 let cestují zdarma bez nároku na místo k sezení.

Na hradě Křivoklát bude připraven bohatý program s předvánoční atmosférou. Na nádvoří vystoupí Divadlo Facka, středověkou hudbu předvede skupina BraAgas a Krless, vystoupí tanečnice, kejklíři (Vojta Vrtek, Zdeněk Vlček) nebo flašinetář Jan Bondra. Děti se můžou těšit na loutkové divadlo Aleše Bílka. Ve 14:00 hod. se uskuteční Královská audience s koncertem. Nebude chybět tradiční jarmark a předvánoční atmosféru umocní vánoční koledy. Cestující se zpáteční jízdenkou na historický vlak získají slevu 20 % ze vstupného na první prohlídkový okruh hradem.

Jízdní řád a ceník jízdného najdete v přiloženém plakátu a také na webu https://www.cd.cz/zazitky/kam-na-vylet/1839-s-parou-na-kralovsky-advent-na-hrade-krivoklat. Podrobný program na hradě Křivoklát je na webu https://www.hrad-krivoklat.cz/cs/akce/30330-kralovsky-advent-na-hrade-krivoklat.