Zpáteční jízdenku za 1 korunu si včera koupilo na 600 lidí

28.4.2011 16:00Zdroj: České dráhy, a.s. - tiskové sdělení

Rádi bychom Vás informovali o výsledku včerejší akce ČD Promo mezi Žďárem nad Sázavou a Novým Městem na Moravě. Cestující si mohli právě v tento den koupit zpáteční jízdenku za 1 korunu. Akční nabídku využilo na 600 lidí, což je dvojnásobek počtu cestujících v běžný den.

Cílem akce bylo ukázat lidem výhody vlakového spojení těchto dvou měst. V pracovní dny vypravujeme vlaky každou hodinu a během víkendu každé dvě. K tomu je ve Žďáře nad Sázavou ideální možnost přestupu na spoje směrem na Prahu či Brno. U většiny vlaků navíc sveze naše cestující modernizovaná jednotka Regionova. Každý se tak v pohodlí a bezpečí dostane z Nového Města do Žďáru za 21 minut, respektive za 17 od zastávky u nemocnice. K tomu si může vzít s sebou i kolo, protože Regionovy jsou pro přepravu bicyklů a cestovních zavazadel uzpůsobeny.

Stejný koncept vyzkoušel dopravce již loni a akce na podporu regionálních tratí chce postupně realizovat ve všech krajích České republiky. Smyslem je za akční cenu umožnit lidem, kteří běžně vlakem necestují, vyzkoušet vlakové spojení a přesvědčit je, aby i napříště volili pro cestování spoje ČD.

Mgr. Radek Joklík
vedoucí tiskového oddělení
České dráhy, a.s., Generální ředitelství