ČD nabízejí cestu „Motoráčkem za Permoníky“

12.5.2011 21:00Zdroj: České dráhy, a.s. - tiskové sdělení

České dráhy vypraví o sobotách 14. května, 18. června, 9. července, 6. a 20. srpna tématické jízdy „Motoráčkem za Permoníky“ historickým motorovým vozem řady M 131 „Hurvínek“. V rámci dvou limitovaných balíčků budou vypraveny zvláštní vlaky z Brna s odjezdem v 9:08 a ze Zastávky u Brna v 10:22. Cestující navštíví Muzeum průmyslových železnic s expozicí vozidel a projížďkou parní lokomotivou po úzkorozchodné trati, dále Stálou expozici hornické obce Zastávka a Muzeum hornictví a energetiky na oslavanském zámku. Součástí balíčku je i transfer autobusem mezi Zastávkou, Muzeem průmyslových železnic ve Zbýšově a Oslavany. V oslavanském zámku je možno poobědvat v Zámecké restauraci s výborným kvasnicovým Zámeckým pivem.

Celodenní jízdenka, zahrnující uvedený program, stojí 120 korun, děti od 6 do 15 let zaplatí polovinu. Jízdenky platí jen s bezplatnou místenkou, maximální počet cestujících v jedné skupině je 48. Předprodej jízdenek zajišťuje a informace poskytne ČD Centrum Brno hl.n., tel. 972 625 802, e-mail bno@cdcentrum.cd.cz.

Partnery akce jsou obec Zastávka, Mikroregion Kahan ve spolupráci se skupinou ČEZ, Muzeum průmyslových železnic a město Oslavany.