„Děčínský expres“, „Peklík“ a „Vlak na Dobříš“ – vše pod parou!

18.5.2011 18:00Zdroj: České dráhy, a.s. - tiskové sdělení

Parní lokomotiva 498.022, zvaná „Albatros“, poveze v sobotu 21. května zvláštní vlak, který pojede na trati Praha Masarykovo nádraží – Děčín hlavní nádraží a zpět. Jízda „Děčínského expresu“ připomene 160 let trati Praha – Děčín – Drážďany a zároveň je součástí Městských slavností v Děčíně. Ve vlaku bude zařazený restaurační vůz. Vlak vyjede v 9:00 hod. z pražského Masarykova nádraží. Více informací a jízdní řáda najdete v přiložené tiskové zprávě.

České dráhy vypraví v sobotu 21. května už tradičně historický parní vlak „Peklík“ z jihočeské metropole přes Dívčice do Netolic. Tato nostalgická jízda nese název Parním vlakem Peklík na Rožmberské slavnosti. Pro cestující je také připravena vyhlídková jízda parním vlakem „Jakub Kubata“ z Netolic do Dívčic a zpět. Ve vlaku budou řazeny historické osobní vozy třetí a druhé třídy, cyklovůz a bufetový vůz. Pro zájemce bude k dispozici i otevřený vyhlídkový vůz. Soupravu povede parní lokomotiva řady 310. Více informací a jízdní řád najdete v přiložené tiskové zprávě

V sobotu 21. května vypraví České dráhy parní vlak (ze stanice Praha-Braník) na Dobříš. Soupravu z historických vozů 3. třídy a bufetového vozu poveze parní lokomotiva „Čtyřkolák“ (434.2186) z roku 1917. Vlak doprovodí již tradičně hudební skupina „Vlak na Dobříš“. Cestující, kteří dojedou do Dobříše, mohou navštívit tradiční dobříšské Májové slavnosti. Mezi nádražím a centrem města bude jezdit bezplatný autobus. Podrobnosti včetně jízdního řádu a cen jízdného naleznete v přiložené tiskové zprávě.