ČD zvou na „Posázavský pacifik“ a dětský den v Braníku

25.5.2011 17:00Zdroj: České dráhy, a.s. - tiskové sdělení

V sobotu 28. května vyjede z nádraží Praha-Braník na trať legendárního „Posázavského pacifiku“ parní vlak v čele s parní lokomotivou 434.2186 „Čtyřkolák“ z roku 1917. Vlakem mohou cestující vyrazit do Regionálního muzea těžby zlata v Jílovém, do Vojensko-technického muzea v Lešanech nebo na zámek Jemniště.

V neděli 29. května pak proběhne v prostoru železniční stanice Praha-Braník dětský den s jízdami parním vlakem do Modřan nebo Regionovou na Most Inteligence. Připravena je také výstava současných lokomotiv, jízdy historického motorového vozu „Hurvínek“ a lokomotivy „Karkulka“, projížďka na šlapací drezíně, dále ukázky moderních tanců a sportovních aktivit DDM a soutěže o drobné ceny. Vstup na výstavu a program na nádraží je zdrama.

Během Dětského dne v Praze-Braníku v neděli 29. června si mohou zájemci prohlédnout lokomotivu Škoda 109E (řada 380), která bude stát na branickém nádraží. Lidé tak mají jedinečnou příležitost prohlédnout si tento moderní stroj, který vyrábí pro České dráhy Škoda Transportation a na tratích v ČR v současné době jezdí ve zkušebním provozu. 

Podrobnosti včetně jízdních řádů a cen najdete v přiložené tiskové zprávě a plakátech.