Call centrum Českých drah v době stávky

16.6.2011 15:00Zdroj: České dráhy, a.s. - tiskové sdělení

Zpráva k poskytování informací v době stávky na call centru ČD, a.s., na lince 840 112 113.

Přestože dnes nejezdí vlaky z důvodu stávky odborových organizací, v call centru Českých drah vyřizují rekordní počty dotazů. Již ráno do 6 hodin vyřídilo call centrum 49 dotazů a do devíti hodin tento počet překročil 300 dotazů. I přes obsazení maximálního počtu pracovišť byly v některých chvílích čekací doby na přijetí hovoru až 5 minut. Ke stejnému okamžiku bylo zpracováno 75 dotazů zaslaných emailem. Tyto dotazy jsou vyřizovány v průměru do 1 a půl hodiny. V souvislosti s velkým počtem dotazů jsme přistoupili k posílení tohoto pracoviště. Nejvíce dotazů souvisí s informacemi o náhradní dopravě, postupu při vracení jízdenek v souvislosti se stávkou a k provozu Českých drah v pátek 17. června, tedy v první den po stávce.

V předvečer stávky, ve středu 15. června, vyřídilo call centrum dvojnásobek dotazů oproti běžným pracovním dnům. Bylo přijato více než 2 500 telefonických dotazů a vyřízeno přes 1 000 emailových dotazů. Někteří operátoři vyřídili za svou směnu téměř 300 hovorů.

Veřejnost získá informace o náhradní dopravě na
www.cd.cz.

České dráhy plánují obnovení provozu podle jízdních řádu v pátek 17. června. První vlaky by se měly rozjet hned krátce po půlnoci. Informace o odlišnostech, které se týkají především dálkové dopravy nebo vedení přímých lůžkových a lehátkových vozů, jsou k dispozici na internetu (www.cd.cz). Například vlak EN Slovakia z Prahy do Košic, který podle jízdního řádu má z Prahy hl.n. odjet ve 22:09 hod., odjede krátce po ukončení stávky s přibližně dvouhodinovým zdržením. Upozorňujeme, že nakládka osobních vozů na autovozy do Popradu a Košic se plánuje již po 22 hodině ještě před ukončením stávky, tak, aby bylo zdržení vlaku po ukončení stávky co nejmenší. U ranních vlaků předpokládáme provoz podle plánovaných jízdních řádů. Cestující mohou vyhledat svá spojení na pátek 17. června a další dny také na internetu na
www.cd.cz.