Další výluky na Olomoucku

6.8.2011 11:00Zdroj: České dráhy, a.s. - tiskové sdělení

Důležité výluky železniční dopravy v Olomouckém kraji v týdnu od 8. srpna 2011

Dovolujeme si vás informovat, že Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) uskuteční plánované výluky na vybraných tratích Olomouckého kraje. České dráhy v souvislosti s výlukami připravily opatření pro své cestující.

Nepřetržitá výluka v úseku Troubelice - Libina od 8. srpna od 7:35 do 10. srpna do 18:35.

Po tuto dobu bude SŽDC opravovat přejezd na libinském zhlaví v Troubelicích. České dráhy nahradí vlaky autobusy. Náhradní autobusová doprava (NAD) bude v úseku Uničov - Libina.

Zastávky NAD:
Uničov - vedle nádražní budovy
Troubelice - Zastávka BUS ''Troubelice u Polákových'', Zastávka BUS ''Troubelice,,u Kropáčů'', Troubelice zastávka - zastávka BUS ''Troubelice sídliště''
Nová Hradečná - na hlavní silnici v obci, na křižovatce u školy
Libina - před nádraží budovou

Nepřetržitá výluka mezi Prostějovem hl.n. a Bedihoští od 9. srpna od 8:10 do 12. srpna do 19:20., SŽDC bude opravovat přejezd.

České dráhy připravily následující opratření. Rychlíky a spěšné vlaky jsou vedeny odklonem přes Přerov. Odkloněné vlaky jsou současně nahrazeny v úseku Olomouc hl.n. – Prostějov hl.n. náhradní vlakovou dopravu (NVD), v úseku Prostějov hl.n. – Nezamyslice náhradní autobusovou dopravou (NAD).

Na prostějovském hlavním nádraží nebude mezi NAD a NVD zajištěna návaznost, obě náhradní dopravy slouží pouze k zajištění obsluhy Prostějova hl. n.

Zastávky NAD:
Nezamyslice - před nádražní budovou
Doloplazy - na zastávce BUS "Doloplazy Obecní úřad."
Pivín - na křižovatce před nádražní budovou
Čelčice - na hlavní silnici zastávka BUS ''Čelčice''
Bedihošť - před nádražní budovou
Prostějov hlavní nádraží - před nádražní budovou vlevo, stanoviště BUS ¨G ¨

Dále proběhnou dvě jednodenní výluky. První v úseku Jeseník - Písečná dne 10. srpna 2011 (od 7 do 17 hod.). SŽDC bude opravovat geometrickou polohu kolejí, svařovat kolejnice a vyměňovat pražce.
České dráhy po tento úsek zajistí náhradní autobusovou dopravu. Druhá výluka proběhne 11. srpna od 7 do 17 hod. mezi Písečnou a Mikulovicemi. Zde bude probíhat stejná údržba trati. Pro cestující zajistí České dráhy náhradní autobusovou dopravu.

Cestujícím se omlouváme za komplikace způsobené výlukami. Veškeré informace o výlukách a zajištění dopravy naleznou cestující na stránkách www.cd.cz/vyluky.