Také Jihočeši oslaví Den železnice

21.9.2011 17:00Zdroj: České dráhy, a.s. - tiskové sdělení

Den železnice se v Jihočeském kraji uskuteční ve spolupráci Českých a Jindřichohradeckých místních drah. Oslavy se uskuteční na dvou místech: v Českých Budějovicích v pátek 23. a v sobotu 24. září a v Jindřichově Hradci v sobotu 24. září.
V Českých Budějovicích budou oslavy Dnem otevřených dveří v lokomotivním depu v krajské metropoli. Program je připravený od 8:30 do 17:30 hod. a nabízí jízdy parního vlaku mezi železniční stanicí a depem, výstavu lokomotiv v areálu depa, výstavu požární techniky včetně vyprošťovacího tanku, funkční model železnice a videoprogramy se železniční tematikou. Z depa odjíždějí vlaky každou patnáctou minutu po celé, ze stanice České Budějovice jede parní vlak vždy ve 40. minutě. Jízdné je zdarma.
V Jindřichově Hradci se oslava Dne železnice koná v sobotu 24. září od 9:00 do 16:00 hod. a společně ji připravily České dráhy a Jindřichohradecké místní dráhy (JHMD). Celodenní program nabízí jízdy zvláštních vlaků, exkurze a doprovodný program pro děti. Více informací najdete v tiskové zprávě.