K některým jízdenkám ČD nad 200 km nápoj zdarma

27.9.2011 20:00Zdroj: České dráhy, a.s. - tiskové sdělení

České dráhy průběžně zvyšují kvalitu služeb, modernizují vozidlový park a realizují různé akce. Jednou z nich je nápoj zdarma na cestu nad 200 kilometrů ze stanic Praha hl.n., Ostravav hl.n. a Ostrava Svinov.

Cestující si k vybraným jízdenkám může vybrat mezi půllitrovým balením neperlivé vody Toma a třetinkovou plechovkou Pepsi. Aktuální akce není určena jen cestujícím na lince Praha – Ostrava, na kterou se nyní zaměřuje pozornost veřejnosti, ale na všechny vnitrostátní spoje nad 200 kilometrů. Nápoj zdarma tak obdrží například i cestující z Prahy do Chebu, Brna, Zlína nebo z Ostravy do Jihlavy nebo do Hradce Králové. Na možnost využít tuto bezplatnou nabídku nápoje zdarma upozorní při nákupu vybraných jízdenek nad 200 kilometrů personál v pokladnách na vyjmenovaných třech stanicích. Tato akce platí do konce roku. Společnost uvažuje o jejím rozšíření v průběhu nadcházejícího mesíce na další jednu až dvě významné železniční stanice, s největší pravděpodobností by se tak uvedená nabídka mohla rozšířit také na stanice Brno hl.n. a Olomouc hl.n.

České dráhy rozšířili svůj servis také ve vlacích SC Pendolino a ve vybraných expresech především na lince Praha – Ostrava. Modernizované a revitalizované vozy nasazují na linky z Prahy do Ostravy, Brna, ale také do Chebu a na dalších linkách. Společnost také připravuje různé akční nabídky jízdenek a promo akce. Do konce roku nasadí do provozu další modernizované soupravy a také zcela nové regionální vlaky.