ČD odhalují záměry s Masarykovým nádražím

7.10.2011 15:00Zdroj: České dráhy, a.s. - tiskové sdělení

České dráhy chtějí narovnat majetkové vztahy na Masarykově nádraží, proto uvažují o prodeji svých podílů v Masaryk Station Development a zbytných pozemků v dané lokalitě. Při svých úvachách o narovnání vztahů vycházejí ze smluv uzavřených v letech 2004 až 2007, které byly uzaveny s vítězem soutěže na partnera pro rozvoj této lokality. V tehdejších smlouvách z let 2004 až 2007 byla jako maximální cena za prodej asi 125 000 m2 uvedena částka 900 mil. Kč s tím, že měla být podle dohodnutých koeficientů ještě snižována. ČD zbytné pozemky v žádném případě nebudou prodávat za cenu nižší, než stanovily smlouvy z let 2004 až 2007. Definitivní cena však dosud nebyla určena a bude stanvena znaleckým posudkem.

České dráhy v žádném případě neuvažují o prodeji Masarykova nádraží. Naopak plánují jeho opravu z prostředků získaných z prodeje zbytných pozemků a plánují jeho další rozvoj a využití pro přímětskou železniční dopravu. V této věci můžeme rozhodně dementovat zprávy některých médií o prodeji Masarykova nádraží. Tyto informace se nezakládají na reálném základě a nejsou pravdivé.

Další informace o záměrech Českých drah, které jsou řádně projednávány v příslušných orgánech společnosti, naleznete v přiložené tiskové zprávě.

Je třeba zdůraznit, že vás informujeme o záměru, ke kterému se teprve zpracovávají příslušné analýzy a posudky, a že se nejedná o realizaci těchto kroků. K dalším krokům je nutné tyto záměry projednat a schválit v orgánech společnosti, v Dozorčí radě a v Řídícím výboru. Pro úplnost informací lze doplnit, že příští jednání Dozorčí rady však tento bod nemá na svém programu.