14 tisíc sedadel ve vlacích ČD navíc!

24.10.2011 19:00Zdroj: České dráhy, a.s. - tiskové sdělení

V souvislosti se svátkem 28. října, Dušičkami a prodejem akčních jízdenek ČD Promo a ČD Net Lidl posílí České dráhy na konci října dálkové vlaky o 14 tisíc míst. Posily vlaků budou jedny z největších v poslední době. Dopravce nabídne nejvíce dodatečných míst k sezení ve státní svátek a zejména pak v neděli 30. října, kdy se bude většina lidí vracet zpět domů. Kapacitnější soupravy budou jezdit na všech důležitých trasách – mezi Prahou a Bohumínem, Brnem, Otrokovicemi, Vsetínem, Českými Budějovicemi, Chebem, Plzní a Děčínem, ale také v rychlících spojujících Brno s Bohumínem nebo Jihlavou. Ve spolupráci se zahraničními dopravci budou mít větší kapacitu také mezistátní vlaky mezi Prahou a Bratislavou, Zvolenem nebo Košicemi a také vybrané vlaky Praha – Budapešť, Praha – Bělehrad a Bohumín – Vídeň – Villach. Kromě těchto mimořádně zařazených vozů pojedou ve vlacích i pravidelné posilové vagóny.

Přestože budou mít dálkové spoje Českých drah v období kolem 28. října větší kapacitu, dopravce doporučuje cestujícím, aby si do nich pořídili v dostatečném předstihu místenky, a to především do vlaků SC Pendolino. Jízdní doklady je možné zakoupit v předprodeji na pokladních přepážkách ČD, v jízdenkových automatech v klíčových stanicích, na eShopu ČD (www.cd.cz/eshop), případně telefonicky na lince Kontaktního centra ČD 840 112 113. Nákupem v předprodeji nebo alternativními prodejními kanály se cestující vyhnou frontám, které se mohou přes personální posílení pokladen ve stanicích tvořit.

Cestující mohou při cestách na Dušičky využít jednodenní síťové jízdenky ČD Net, které prodává až do 28. října řetězec Lidl za 199 korun. Více naleznete na www.cd.cz.

Podrobnosti o posilách vlaků na konci října naleznete v přiložené tiskové zprávě.