Zajtra odíde prvý vlak do Splitu

1.7.2004 13:07

Zajtra odíde prvý vlak do Splitu

Bratislava - Zajtra odíde zo železničnej stanice Bratislava Petržalka prvý sezónny vlak do Splitu v tomto roku a bude jazdiť do 29. augusta. Priame železničné spojenie Bratislavy s jadranským pobrežím zabezpečuje Wagon Service travel s.r.o. v spolupráci so Železničnou spoločnosťou, a.s. a Chorvátskymi železnicami.

Autovlak Split Express, ktorý bude jazdiť na 817 kilometrov dlhej trase Bratislava - Split a späť, odchádza z Bratislavy Petržalky vždy v piatok o 18. 21 h a do Splitu prichádza o 9.18 h na druhý deň. Zo Splitu odchádza vždy v sobotu o 16. 36 h a do Bratislavy prichádza v nedeľu o 8. 15 h. Vlak zastavuje v železničných staniciach Knin a Perkovič. Tu však môžu nastupovať a vystupovať len tí cestujúci, ktorí idú na dovolenku bez auta. Cesta bude trvať približne 15 hodín, čo je o 2 hodiny menej ako po minulé roky.

V autovlaku Split Express, ktorý má dva autovozne s kapacitou 20 áut, je 250 miest na ležanie a 90 miest na sedenie. Autá sa nakladajú a vykladajú len v železničnej stanici Bratislava Petržalka a Split dve hodiny pred odchodom vlaku.

Pri prvej jazde autovlaku Split Express bude pre cestujúcich asi najväčšou atrakciou tanečný vozeň.

Ďalšie informácie nájdete na na www.wagonservice.sk. -rp-