Noví riaditelia nástupníckych spoločností ZSSK boli uvedení do funkcie

5.1.2005 7:48

Noví riaditelia nástupníckych spoločností ZSSK boli uvedení do funkcie

Bratislava - Minister dopravy, pôšť a telekomunikácii Pavol Prokopovič dňa 3.1.2005 uviedol do funkcie nových riaditeľov nástupníckych spoločností, ktoré vznikli rozdelením ZSSK, a.s. Ondrej Matej sa stal riaditeľom Železničnej spoločnosti Slovensko, a.s., Pavol Kužma nastúpil na post riaditeľa Železničnej spoločnosti CARGO Slovakia, a.s.

Nové spoločnosti vznikli v dôsledku rozdelenia doterajšieho dopravcu ZSSK, a.s., ktorý prevádzkoval vlaky osobnej aj nákladnej dopravy. Po rozdelení a vzniku nových spoločností pripadne osobná doprava, ako aj rušne osobnej dopravy a osobné vozne, Železničnej spoločnosti Slovensko, a.s., ktorá ostane vo vlastníctve štátu. Nákladnú dopravu vrátane rušňov nákladnej dopravy, nákladných vozňov prevezme ŽS CARGO Slovakia, a.s. Následne by sa 100%-ný podiel v tejto spoločnosti mal privatizovať.

Ondrej Matej absolvoval štúdium na Strojníckej fakulte Vysokej školy technickej v Košiciach, a počas svojej predošlej kariéry pôsobil na poste riaditeľa a člena dozornej rady v niekoľkých súkromných spoločnostiach. Pôsobil aj vo funkcii člena dozornej rady ZSSK, a.s.

Pavol Kužma, tak isto ako aj Ondrej Matej, absolvoval štúdium na Strojníckej fakulte Vysokej školy technickej v Košiciach. Je štatutárom v spoločnosti WAGON SLOVAKIA KOŠICE, a.s., členom dozornej rady v ŽOS Trnava, a.s. a pôsobil vo funkcii generálneho riaditeľa ZSSK, a.s.

-mm-