Náhradnú dopravu na TEŽ bude zabezpečovať SAD Poprad

30.3.2005 16:18

Náhradnú dopravu na TEŽ bude zabezpečovať SAD Poprad

Poprad - Od 1. apríla bude náhradnú autobusovú dopravu medzi Starým Smokovcom a Štrbským Plesom zabezpečovať SAD Poprad, na základe výberového konania. Priamo v autobusoch budú vodiči predávať aj blokové cestovné lístky bez prirážok, čím by sa mali odstrániť dočasné problémy, ktoré vznikli po novembrovej kalamite vo Vysokých Tatrách na tratiach TEŽ.

Cestujúci budú mať povinnosť označiť si lístok u vodiča a po prestupe do elektrickej jednotky TEŽ aj v označovači cestovných lístkov. Vodič autobusu však nebude kontrolovať označovanie cestovných lístkov. Kontrolu budú aj naďalej vykonávať vlakoví revízori.

Železničná spoločnosť má už teraz zabezpečený predaj cestovných lístkov prostredníctvom 23 zmluvných predajcov na 33 miestach v celých Vysokých Tatrách, vrátane predajní lístkov na jednotlivých železničných staniciach je to spolu viac ako 50 predajných miest. Do letnej sezóny chce ZSSK zabezpečiť predaj lístkov aj na Chate pri Popradskom plese. Do leta pribudne v celých Vysokých Tatrách aj 14 automatov na cestovné lístky, ktoré budú umiestnené hlavne na zastávkach, kde v súčasnosti železnice nepredávajú lístky. ZSSK má v pláne po dohode so SAD zaviesť v Tatrách aj bezkontaktné čipové karty. -rp-