Povodne v Taliansku

25.10.2005 8:35 -mm-

Povodne v Taliansku

V posledných dňoch zažíva juh Talianska intenzívne dažďové zrážky. Dažde aké Taliansko nezažilo posledných 30 rokov spôsobujú okrem iného škody aj v železničnej doprave. Neďaleko mesta Bari podmyla dažďová voda železničný most. Krátko na to ma po trati prechádzať rýchlovlak, ktorému sa podarilo ubrzdiť nad podmytým mostom, na koľaji ktorá ostala na pôvodnom mieste vo vzduchu. Photo: AP.

Pri nehode sa zranilo 30 cestujúcich. Pri ďalšej nehode sa vykoľajilo 6 vozňov vlaku idúceho z Taranta do Milána. Zranilo sa 25 cestujúcich.

Polícia uzavrela železničné mosty aj v okolí mesta Mantua. Most medzi Rímom a Benátkami bol taktiež uzavretý. Cestná a železničná doprava medzi mestami bola odklonená cez Veronu. Rekonštrukčné práce na poškodených komunikáciach môžu trvať aj niekoľko mesiacov.

Sedem cestujúcich v automobile, ktorý v regióne Puglia prechádzal mostom ponad rozvodnenú rieku už toľko štastia nemalo. Most sa pod nimi prepadol. Traja pasažieri nehodu neprežili  dvaja sú ťažko zranení. V ten večer napadalo v Puglii 16 cm zrážok. V priemere toľko zrážok v Puglii nepadne ani za celý rok.

 
Photo: AP