Pri železničnej nehode zahynulo najmenej 50 ľudí

31.10.2005 10:13 -po-

Pri železničnej nehode zahynulo najmenej 50 ľudí

NALGONDA 29. októbra - V troskách osobného vlaku, ktorý sa v sobotu ráno vykoľajil a zrútil do rozvodnenej rieky v južnom indickom štáte Ándhrapradéš, našlo smrť najmenej 50 ľudí, informoval dopisovateľ tlačovej agentúry AFP. Záchranári podľa neho z vagónov do poludnia vyniesli najmenej 50 tiel.

Na miesto nehody medzitým dorazili dva vojenské vrtuľníky, ako však uviedli oficiálni predstavitelia, armáda neskôr operáciu odvolala pre prílišnú zložitosť. Záchranné tímy sú tak naďalej odkázané na laná a člny.

Na jednom z vozňov sú vybité okná, cez ktoré cestujúci pravdepodobne unikli, ale v priľahlých vagónoch sú zrejme ešte ďalšie telá, opísal situáciu korešpondent AFP. Polícia predtým hovorila o približne 40 obetiach. Esther Karová z indického ministerstva železníc tvrdí, že vo vozňoch sú stále živé osoby, pokiaľ by sa však pokúsili dostať von, odniesla by ich voda. Na mieste pracuje 50 vojakov za pomoci šiestich člnov, povedala. Dodala, že medzi obeťami nehody je aj strojvodca.

Osem zo 14 vozňov osobného vlaku zišlo z koľaje potom, čo časť trate zo Secunderábádu do Janaty podmyla voda z preplnenej vodnej nádrže. Tú naplnila voda z dažďov, ktoré viac než týždeň sužovali južné časti Indie. Vo vlaku cestovalo približne 500 ľudí, informoval nemenovaný predstaviteľ železníc v Hyderábáde, hlavnom meste štátu Ándhrapradéš. K nehode došlo medzi stanicami Ramanapet a Vellugonda.