Železničná spoločnosť Slovensko spustila novú internetovú stránku

8.11.2005 16:25 -mm-

Železničná spoločnosť Slovensko spustila novú internetovú stránku

Železničná spoločnosť Slovensko, a.s. dnes spustila svoju novú internetovú stránku. V čase písania tejto správy prebiehala replikácia DNS záznamov, preto sa niekomu môžu zobrazovať ešte aj staré stránky Železničnej spoločnosti. Mne sa podarilo na jednom počítači prezerať ešte pôvodnú stránku a na druhom počítači už novú stránku v tom istom čase.

Tvorcovia novej stránky Železničnej spoločnosti Slovensko (http://www.slovakrail.sk) do jej tvorby veľa kreativity vkládať nemuseli, stránka sa nápadne podobá na prezentáciu Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia, a.s. (http://www.zscargo.sk), ktorá prevádzkuje nákladnú železničnú dopravu, aj napriek tomu že od 1. januára 2005 sa tieto spoločnosti rozdelili. Usporiadanie jednotlivých prvkov na stránke je totožné, dokonca sú stránky umiestnené na tom istom internetovom servri.

Nová prezentácia sa vyznačuje jednoduchosťou, je prehľadnejšia, čo bežní cestujúci učite ocenia. Hneď na úvodnej stránke je upútavka na Kilometrickú banku, či číslo infocentra - informácie ktoré cestujúci ocenia. Osobne mi chýbajú odkazy na ostatné železničné spoločnosti. Ak by tieto odkazy chýbali napr. na stránke ŽSR, mnoho ľudí by sa možno na stránky Železničnej spoločnosti ani nedostalo. Novinky na úvodnej stránke sú chronologicky usporiadané.

Nákladná železničná dopravná spoločnosť na svojej stránke ponúka možnosť sledovania polohy zásielky. Odkaz na polohy osobných vlakov som na novej stránke Železničnej spoločnosti Slovensko nenašiel. Po kliknutí na odkaz Cestovný poriadok sa zobrazí strohá stránka KVC, stránka o ELISe sa odkazuje na stránky ŽSR. Radenia sú k dispozícii len u vybraných vlakoch. Taktiež mi chýbaju jazykové mutácie, minimálne anglická a nemecká. Je však možné, že tieto stránky sa dopracujú po jej spustení.

Aký máte názor na novú stránku Železničnej spoločnosti Slovensko, a.s.? Svoj názor môžete vyjadriť v diskusii alebo v ankete...

Pôvodná stránka Železničnej spoločnosti Slovensko, a.s.

 

Nová stránka Železničnej spoločnosti Slovensko, a.s.

 

Stránka Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia, a.s.